Νέα Σελήνη στην Παρθένο

22/10/2019

Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 30 Αυγούστου: Πώς θα μας επηρεάσει;

Προτελευταία μέρα του Αυγούστου γίνεται η φετινή Νέα Σελήνη στην Παρθένο, στην 7η μοίρα του ζωδίου και με ωροσκόπο του χάρτη της στην 28η μοίρα του Σκορπιού με συντεταγμένες Αθήνας. Πρόκειται για τη δεύτερη Νέα Σελήνη σε έναν ημερολογιακό μήνα (η πρώτη ήταν την 1η Αυγούστου) που στα αγγλικά αποκαλείται χαϊδευτικά "μαύρη σελήνη" (black moon), όπως η δεύτερη πανσέληνος σε έναν ημερολογιακό μήνα αποκαλείται "μπλε σελήνη" (blue moon).

Οκτώ πλανήτες του χάρτη της συγκεντρώνονται στο στοιχείο της γης κι έτσι αναπόφευκτα η ενέργεια αυτής της Νέας Σελήνης μάς ωθεί να συνδέσουμε πρακτικά το οτιδήποτε ανακινήσει στη ζωή μας.

Δύο είναι οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινείται αυτή η αστρολογική συγκυρία και οι οποίοι θα χαρακτηρίσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο: Ο πρώτος άξονας είναι η προσπάθεια να βρούμε πρακτικά τρόπο να γίνουμε καλύτεροι, να προωθήσουμε τις υποθέσεις μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα της προσωπικής, επαγγελματικής ή ακαδημαϊκής μας ζωής.

Η ενέργεια της Νέας Σελήνης μάς σπρώχνει να κάνουμε τη δουλίτσα που χρειάζεται για τα ανοίγματα που κυνηγάμε, για να αξιοποιήσουμε ή να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αυτό μεταφράζεται από το πιο απλό, δηλαδή το να ξεκινήσουμε γυμναστήριο, να μάθουμε κάτι καινούργιο, να δικτυωθούμε σε νέες παρέες ή να οργανώσουμε εξόδους και εκδρομές, ως το πιο σύνθετο, το να φτιάξουμε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό πλάνο, να κάνουμε μία σκούπα σε θέματα λογαριασμών και χρημάτων ή να βάλουμε σε μία τάξη την ερωτική μας ζωή προκειμένου να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Η διαδικασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα άχαρη ή ευχάριστη ανάλογα την ιδιοσυγκρασία μας, πάντως σίγουρα έχει μπόλικη δουλειά για να βρούμε ή να ανοίξουμε τα μονοπάτια που θέλουμε.

Ο δεύτερος άξονας είναι η πίστη στην εσωτερική μας πυξίδα, στις θετικές μας ποιότητες, στη δύναμή μας να φέρουμε εις πέρας τη δουλειά που αναφέρθηκε παραπάνω. Ίσως τα πολλά συμβάντα και γεγονότα δημιουργήσουν έναν αντιπερισπασμό που θα μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο ποιοι είμαστε και για τι είμαστε ικανοί. Πολλές φορές όταν τρέχουμε δεξιά-αριστερά για να βάλουμε στην τάξη χίλια δυο –ευχάριστα ή δυσάρεστα– ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο το κάνουμε. Για να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική των ημερών χρειάζεται να θυμόμαστε για ποιο λόγο κάνουμε τι. Ιδανικά δε, καλό είναι τα κίνητρά μας να είναι αξιόλογα κι ευγενή γιατί έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες της επιτυχίας μας σε κάθε περίπτωση.

Θα προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε με πολλά την ερχόμενη περίοδο, με αρκετή αισιοδοξία κι ενθουσιασμό. Η πίστη στον εαυτό μας και στη δύναμή μας να κάνουμε το σωστό είναι ακριβώς αυτό που θα μας δώσει την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται για το διάστημα της δουλειάς που προηγείται των αποτελεσμάτων. Σε ό,τι κι αν στοχεύουμε, ας θυμόμαστε ότι κάθε διαδρομή αποτελείται από πολλά πολλά βήματα και ο προορισμός διακρίνεται ξεκάθαρα μόνο στα τελευταία. Προηγουμένως βαδίζουμε με τη βεβαιότητα ότι ξέρουμε πού πηγαίνουμε και με τη συντροφιά των συνοδοιπόρων μας.

Όση ακαταστασία κι αν δούμε στη ρουτίνα, την υγεία, τις σχέσεις μας αυτές τις ημέρες, όσο στάσιμα κι αν νομίζουμε ότι μένουν τα πράγματα παρά τις προσπάθειές μας, καλό είναι να θυμόμαστε ότι γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι και βοήθειες και στο τέλος της διαδρομής ο προορισμός μας, έστω κι αν τώρα φαίνεται πολύ μακρινός. Προς το παρόν ας καβαλήσουμε τη μαγική δυναμική της αρχής μίας νέας σεζόν.

Η ενέργεια της Νέας Σελήνης εστιάζεται σε διαφορετικό τομέα της ζωής κάθε ζωδίου