Οι Ζυγίνες του Game of Thrones

27/09/2019
Εμίλια Κλαρκ aka Ντενέρις Ταργκάριεν και Λίνα Χίντι aka Σέρσεϊ Λάννιστερ

Η επιλογή δύο εκπροσώπων του ζωδίου του Ζυγού για να παίξουν ίσως τους δύο πλέον σκληροτράχηλους γυναικείους χαρακτήρες της υπερεπιτυχημένης σειράς Game of Thrones κλείνει το μάτι σε μία πλευρά του Ζυγού που δεν χαίρει ιδιαίτερης δημοσιότητας. Σαφώς πρόκειται για δύο εξαιρετικές βρετανίδες ηθοποιούς και προφανώς δεν ταυτίζονται με τους ρόλους τους. Όμως και πάλι. Το κοντράστ ανάμεσα στα φρου φρου, αρώματα και διπλωματικό-σχεσοκατάσταση που συνήθως αποδίδεται στον Ζυγό και στις σφαγές που εξαπολύουν χωρίς δεύτερη σκέψη (ή με μικρή δεύτερη σκέψη) οι δύο χαρακτήρες είναι, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτο. Αποτελεί επίσης ένα καλό έναυσμα για να αναφερθεί το ακούραστο (και συχνά ανελέητο) κυνήγι της δικαιοσύνης, της τάξης, αυτού που θεωρείται σημαντικό, που επίσης χαρακτηρίζουν τον Ζυγό. Έστω κι αν αυτό που θεωρεί δικαιοσύνη, τάξη ή σημαντικό είναι ορισμένες φορές κάπως προσωπικό στην ερμηνεία του. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του Ζυγού, από τη Λίνα Χίντι και την Εμίλια Κλαρκ, στον Γκάντι, την Τερέζα Μέι και τον Πούτιν. Τα συμπεράσματα στους θεατές.

Η ώρα γέννησης και των δύο ηθοποιών είναι άγνωστη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνεται να εξακριβωθεί ο ωροσκόπος τους. Επιπλέον την ημέρα γέννησης και των δύο η Σελήνη αλλάζει ζώδιο, στην περίπτωση της Εμίλια κινείται από τους Διδύμους στον Καρκίνο και στην περίπτωση της Λίνα από τον Τοξότη στον Αιγόκερο. Έτσι είναι ιδανικές περιπτώσεις για να επικεντρωθεί κανείς στον Ήλιο τους, δηλαδή στο ζώδιο τους, τον Ζυγό.

Τα κοινά σημεία στους αστρολογικούς χάρτες της Εμίλια και της Λίνα δεν σταματούν στο ζώδιο. Ο Ήλιος και των δύο είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, ο Ερμής και η Αφροδίτη τους στον Σκορπιό (αν και της Εμίλια ανάδρομη). Έτσι ο φορμαλισμός και αγάπη του Ζυγού «να γίνονται τα πράγματα σωστά» χάνει κάτι από την τάξη του. Το συναίσθημα βαθαίνει και βγαίνει μπροστά και το μέτρο χάνεται πιο εύκολα για χάρη των άκρων. Η προσωπική διεύρυνση ξεφεύγει από το αυστηρά κοινωνικό και οδηγεί σε βαθύτερες και ίσως μακρινές και πιο εκκεντρικές αναζητήσεις. Η Εμίλια Κλαρκ αγαπά να ταξιδεύει με το σακίδιο στον ώμο σε ασυνήθιστους προορισμούς σπάζοντας το πιο «κυριλέ» στερεότυπο του Ζυγού. 

© HBO

Με τον Ερμή στον Σκορπιό, η επικοινωνία, η σκέψη και ο τρόπος που ερμηνεύουν οι δύο ηθοποιοί τον κόσμο γίνεται πολύ πιο προσωπικός και υποκειμενικός. Η ορθή τάξη και ισορροπία που τόσο αξιολογεί ο Ζυγός, γίνεται ατομική υπόθεση και αφορμή για προσωπική δράση. Έτσι, η Εμίλια και η Λίνα δραστηριοποιούνται κοινωνικά σε θέματα που τις αφορούν προσωπικά. Η μεν πρώτη ιδρύοντας φέτος τον κοινωφελή οργανισμό SameYou για την επανένταξη νέων μετά από εγκεφαλικά ή νευρολογικές βλάβες, αφού η ίδια υπέφερε από δύο εγκεφαλικά ανευρύσματα το 2011 και 2013. Η Λίνα σπρώχνοντας την επιλογή της χορτοφαγικής δίαιτας στον ακτιβισμό για τα δικαιώματα τον ζώων με τον γνωστό οργανισμό PETA.

Μια γλυκούλα όψη του Ποσειδώνα με τον Ήλιο των δύο ηθοποιών σίγουρα υποστήριξε το ταλέντο τους. Η αισθητική αρτιότητα, η υπευθυνότητα και η σκληρή δουλειά του Ζυγού, συνδυάστηκαν με τη μεγαλύτερη γκάμα, την ευαισθησία και τον χαμαιλεοντισμό του Ποσειδώνα. Στο μείγμα προστέθηκαν οι όψεις του Δία που έσπρωξαν τον συνδυασμό ακόμη παραπέρα και δημιούργησαν τις σωστές ευκαιρίες.

Στον Άρη των δύο ηθοποιών τα πράγματα διαφοροποιούνται. Η Εμίλια Κλάρκ διαλέγει μία πληθώρα αθλημάτων (τένις, κολύμπι, τρέξιμο, ιστιοπλοΐα, ιππασία, πατινάζ στον πάγο και σκι( για να εκτονώσει την υπερενέργεια του Άρη της στον Υδροχόο, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον Ήλιο της. Η Λίνα Χίντι, από την άλλη, προτιμά τη γιόγκα και το μποξ, έναν ιδιότυπο συνδυασμό για τον ιδιότυπο Άρη της στον Ταύρο που κινείται ανάμεσα στα άκρα της ραθυμίας και της υπερενέργειας με χαρακτηριστική άνεση.

Φόρο τιμής στη δικαιοσύνη με σκληρά μέσα, στην προσωπική αντίληψη της έννοιας της τάξης στον κόσμο και τελικά στα άκρα που μπορεί να φτάσει κανείς επιδιώκοντας την ισορροπία, απονέμουν οι δύο ηθοποιοί με τους ρόλους τους στο Game of Thrones αλλά και τη συμμετοχή τους στον Εξολοθρευτή, ερμηνεύοντας και οι δύο την εικονική Σάρα Κόνορ. Φόρος στην προτίμηση του Ζυγού για ειρηνικά μέσα μέχρι αποδείξεως της ανάγκης για το αντίθετο αποτελεί το γεγονός ότι όλα αυτά η Εμίλια και η Λίνα τα κάνουν μόνο στο σινεμά...

Η Εμίλια Κλαρκ είναι γεννημένη στις 23 Οκτωβρίου 1986 στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Λίνα Χίντι γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1973 στο Σαιντ Τζόρτζ των Βερμούδων. Τα βιογραφικά στοιχεία των ηθοποιών προέρχονται από τη Wikipedia και το IMDb.