Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω

16/01/2020

Δημιουργική ώθηση

Η έκλειψη Σελήνης που γίνεται στις 10 Ιανουαρίου 2020 θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι απεικονίζει μία σύνοψη της στάσης που απαιτείται κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Γίνεται στην 21η μοίρα του Αιγόκερου, με ωροσκόπο στην 9η μοίρα της Παρθένου για συντεταγμένες Αθήνας. Εστιάζεται κυρίως στο θέμα της δημιουργικότητας που εφαρμόζεται έμπρακτα και αξιοποιεί όλα τα εφόδια που ο καθένας έχει συλλέξει ως τώρα, τις επαφές του, όπως και τον χώρο που δημιουργήθηκε από τυχόν αποσπάσεις, χωρισμούς και γενικά, από το τέλος καταστάσεων. Η δυναμική και τα γεγονότα των ημερών δεν εκφράζουν τελειωμένες και δεδομένες καταστάσεις, παρά περισσότερο κάποιες μελλοντικές δυνατότητες και πιθανότητες εάν κανείς αξιοποιήσει τον εαυτό του και τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Η λέξη «ευκαιρία» τις μέρες αυτές και καθώς οι ενέργειες του Αιγόκερου διαχέονται σε αφθονία μέσα από πέντε πλανήτες, δεν σημαίνει «έτοιμη κατάσταση» αλλά την εμφάνιση της σωστής στιγμής για κάτι. Επαφίεται στον καθένα να εφαρμόσει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και να αναλάβει τις συνεννοήσεις που είναι αναγκαίες ώστε να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Αυτή ουσιαστικά αποτελεί την αρχή ενός μονοπατιού που εν καιρώ και υπό την προϋπόθεση της ανάλογης δράσης, οδηγεί πιο κοντά στους προσωπικούς κι επαγγελματικούς στόχους. Μπορεί να σημαίνει ότι οι καταστάσεις προσφέρονται για να βελτιώσει κανείς τη σχέση με τα παιδιά, τον σύντροφο, την ερωτική του ζωή εν γένει, όπως και τον βαθμό στον οποίο ικανοποιείται από όσα κάνει στη δουλειά. Ο τρόπος είναι μέσα από την αποδοχή των ανθρώπων με τους οποίους συμπράττει και βγαίνοντας έξω από την αυστηρά προσωπική φιλοδοξία ώστε μια δημιουργική αναμόρφωση της υπάρχουσας κατάστασης να είναι δυνατή.

Πρόκειται για συγκυρία που ξεκαθαρίζει την ποιότητα και αντοχή των θεμελίων του καθενός και το πόσο ψηλά και μακριά του επιτρέπουν να πάει. Αυτό αφορά την ποιότητα της οικογενειακής του κατάστασης ή του περιβάλλοντος στο σπίτι, όπως και το κλίμα στο γραφείο ή την υποδομή του. Παράλληλα καταδεικνύει τους περιορισμούς υπαρχόντων συνεννοήσεων, διαπραγματεύσεων, φλερτ έστω κι αν έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που κανείς φανταζόταν ότι κάνουν μία κατάσταση ιδανική. Το πώς έχει καθένας στο μυαλό του μια ιδανική κατάσταση και το πώς αυτή τελικά λειτουργεί όταν εμφανίζεται, είναι δύο ξεχωριστές ιστορίες.

Πάνω από όλα η έκλειψη Σελήνης αυτή φέρνει έμπνευση για το πώς μπορεί κανείς να γεφυρώσει όσα υπάρχουν κι έχουν γίνει ήδη με όσα συλλαμβάνει ως μελλοντικά καλύτερα. Βοηθά να εντοπίσει κανείς τον κρίκο ανάμεσα στις δυνατότητες του παρόντος και τις πιθανότητες του μέλλοντος. Το ερέθισμα για αυτή την έμπνευση μπορεί να είναι οτιδήποτε ταιριάζει στην κατάσταση, μία γνωριμία, μία πρόταση, μία ιδέα, ένα περιστατικό ή ακόμη και η αποτυχία τους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση γνώσεων, δυνατοτήτων, εμπειρίας, όπως και των απαιτήσεων που έχουν τα πράγματα, οι άνθρωποι και οι καταστάσεις στα οποία στρέφουμε το βλέμμα μας. Έτσι τελικά γίνονται δυνατές οι σοφότερες επιλογές και η καλύτερη αξιοποίηση του υλικού που είμαστε και έχουμε.

Περισσότερα για τις δυνατότητες που παρουσιάζει η έκλειψη Σελήνης σε κάθε ζώδιο εδώ.