Πανσέληνος στον Υδροχόο

08/02/2020
Μόνος φτάνεις γρήγορα, μαζί φτάνεις μακριά

Η φετινή Πανσέληνος στο ζώδιο του Υδροχόου γίνεται στις 9 Φεβρουαρίου 2020 στην 21η μοίρα του ζωδίου, ενώ ο ωροσκόπος του χάρτη της είναι στη 10η μοίρα του Κριού για την Αθήνα. Προσφέρει την ευκαιρία να επανεκτιμήσει κανείς τον χρόνο με φίλους και τις ομαδικές δραστηριότητες που διανθίζουν την καθημερινή του ρουτίνα, ενώ σε οικογενειακό πλαίσιο βελτιώνει τη διάθεση συνεννόησης με τα παιδιά και τον ερωτικό σύντροφο. Όλα αυτά εφόσον κανείς δεν χάνει το νόημα και το βάθος αυτών των συναντήσεων μέσα στις αλλαγές που μπορεί να βιώνει σε ατομικό επίπεδο. Ή όσο δεν θεωρεί ότι έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα επειδή κάτι του πήγε καλά, κάτι κατάλαβε, κάτι έφτιαξε, ζει τον μύθο του.

Είναι απολύτως δυνατόν να κυνηγήσει κανείς το «μύθο» του αυτές τις μέρες, τον άνθρωπο που θα ήθελε να είναι, τη ζωή που επιθυμεί. Και να πετύχει είναι απολύτως δυνατόν όμως βασιζόμενος πάνω στην ειλικρινή κατανόηση των ατελειών, των ψεγαδιών, των παραπόνων και στη δημιουργική προσπάθεια να φανταστεί κάτι καλύτερο και να το ξεκινήσει.

Δεν είναι το κουβάλημα παρακάτω των πολλών πραγμάτων που θα δώσει ικανοποίηση σε αυτή τη συγκυρία, αλλά το ξεφλούδισμα από παλιές σκέψεις και συνομιλίες, παλιούς προβληματισμούς και αγγαρείες, η σοφία να αφήσει κανείς, ακόμη κι ατελείωτα, όσα είναι κάπως μικρά, κάπως λίγα, κάπως απογοητευτικά αλλά παρ’ όλα αυτά ίσως πολύ πολύ οικεία και αγαπημένα.

Στην ιστορία του Γόρδιου Δεσμού και στο «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται» το δύσκολο κομμάτι δεν είναι η κίνηση της αποκοπής αλλά η αποδοχή και η συγχώρεση όσων δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν, όσων δεν καταφέρθηκαν, όσων δεν γίνεται να συμβαδίσουν.

Η τάση για μυστικοπάθεια και χειρισμούς, ειδικά σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, είναι διάχυτη, όμως τελείως περιττή. Όποιος εμπλέκεται σε μία διαδικασία ή απόφαση, πρακτική ή μη, καλό και ανθρώπινο είναι να το γνωρίζει. Άλλωστε οι αποφάσεις και οι κινήσεις που συμφωνούνται και εκτελούνται από κοινού έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάνε μακριά και να ικανοποιήσουν μακροπρόθεσμα.

Αν και έχει πολύ ενθουσιασμό η συγκυρία αυτή, έχει και μπόλικο πρακτικό και συναισθηματικό βάρος. Αυτά μόνος του κανείς δεν θα τα υπερβεί παρά μόνο θα κάνει για λίγο το κομμάτι του και γρήγορα θα ξεφουσκώσει. Ωστόσο η προσπάθεια να διατηρήσει την ουσία των κοινών πραγμάτων, των μοιρασμένων στιγμών και των περιεκτικών σχεδίων, έχει ακριβώς τα συστατικά που χρειάζεται για να μεταφερθεί ασφαλώς στο καλύτερο και λαμπρότερο σημείο του ορίζοντα που έχει δει σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής του. Έτσι, στην πορεία θα χάσει μόνο ό,τι αληθινά δεν χρειάζεται πια. Εφαρμόζεται στα πάντα, γιατί αφορά την ομαδική ζωή κι ως γνωστόν, ολόκληρη η ζωή είναι σχέσεις.

Περισσότερα για την ώθηση αυτής της Πανσελήνου σε κάθε ζώδιο εδώ.