Νέα Σελήνη στους Ιχθύες

22/02/2020
Σχέσεις, όπως καθρεφτίζονται στον εαυτό μας

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 γίνεται η φετινή Νέα Σελήνη στους Ιχθύες, στην 4η μοίρα του ζωδίου με ωροσκόπο του χάρτη της στην 28η μοίρα του Λέοντα για συντεταγμένες Αθήνας.

Οι ενέργειες της Νέας Σελήνης φαίνεται να εστιάζονται κυρίως στον τομέα των σχέσεων. Αυτό μέσα από τους τόνους των Ιχθύων και του Αιγόκερου που κυριαρχούν, μπορεί να πάρει δύο διακριτές κατευθύνσεις: Μπορεί να αφορά τον συνδυασμό της προσωπικής φιλοδοξίας και της χρήσης της προσωπικής γοητείας, τεχνασμάτων και δύναμης για να καταφέρει κανείς ένα «μαζί» όπως το έχει φανταστεί σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί επίσης να αφορά τη χρήση των προσωπικών δεξιοτήτων και εξοπλισμού για να προσπαθήσει κανείς για ένα βαθύτερο επίπεδο σχέσης, όπου σημασία δεν έχει τόσο το τι θέλει ο ένας και ο άλλος, αλλά η ίδια η σχέση και η δυναμική της και αυτά που οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν και να πράξουν μέσα από τη διαδικασία. Πολύ ωραίο, εφικτό και πάρα πολύ δύσκολο ταυτόχρονα, όμως αυτή είναι μία από τις συγκεκριμένες δυνατότητες που προσφέρει αυτή η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες, το κατεξοχήν ζώδιο που σχετίζεται με την έννοια της φιλανθρωπίας και της θυσίας του μικρού και λίγου και προσωπικού για μεγαλύτερα κι ευγενέστερα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι ενέργειες αυτής της Νέα Σελήνης μόνο φαίνεται να εστιάζονται στις σχέσεις. Στην πραγματικότητα, το σημείο εστίασης και κατάληξής τους είναι ο εαυτός του καθενός. Αυτό συμβαίνει καθότι η δραστηριότητα που υποδαυλίζει αυτή η αστρολογική συγκυρία λειτουργεί, ας πούμε, μέσω αντανάκλασης. Είναι ο τρόπος που στεκόμαστε και δρούμε απέναντι στους άλλους που αντανακλάται πίσω σε εμάς. Κι αυτή η διαδικασία μπορεί αντίστοιχα να προσλάβει δύο διαφορετικούς χρωματισμούς. Μοιάζει πολύ με την ινδιάνικη ιστορία που λέει πως όλοι μας έχουμε μέσα μας δύο λύκους. Ο ένας λύκος είναι κακός και μοχθηρός κι αχόρταγος, ο άλλος καλός κι ευγενής και επωφελής. Ο λύκος που επικρατεί είναι αυτός που ταΐζουμε. Κάπως έτσι και με τις ενέργειες αυτής της Νέας Σελήνης.

Κάθε προσπάθεια που πηγαίνει προς μια ειλικρινή και συγκεκριμένη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας μέσα στο πλαίσιο μιας σχέσης για το καλό της σχέσης, μας ανατροφοδοτεί αυτόματα. Έτσι αισθανόμαστε λαμπεροί και ικανοί στην προσωπική μας ή την επαγγελματική μας ζωή κι έχουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια, ακόμη περισσότερες ιδέες, ακόμη περισσότερα να προσφέρουμε.

Κάθε προσπάθεια που πηγαίνει προς την επίτευξη της αυστηρά ατομιστικής επιθυμίας, στην ικανοποίηση της λαιμαργίας για συναίσθημα, πληροφορία, σεξ, στην εξασφάλιση μεγαλύτερου ελέγχου και στη δημιουργία μιας σχέσης όπως την έχουμε φανταστεί, αλλά τελικά χτισμένης γύρω από τον προσωπικό μας «παράδεισο», καταλήγει τελικά να απομυζά. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί εξ ολοκλήρου ένα βάθρο για τη δική μας προσωπική «δόξα» κι αυτό το βάθρο θα συντηρείται εξολοκλήρου με δικές μας προσπάθειες κι ενέργεια. Αντιστοιχίες μπορεί να βρει κανείς σε μοντέλα φαινομενικά «τέλειων» σχέσεων ή συνεργασιών, στα οποία όμως οι συμμετέχοντες είναι σε τελείως διαφορετικό έργο, τελείως διαφορετικό επίπεδο ικανοποίησης (μάλλον ανικανοποίητου) και τελικώς σχέση δεν υπάρχει, παρά μόνο του καθενός με τα φαντάσματα του εαυτού του.

Αυτή είναι η ενέργεια της Νέας Σελήνης στους Ιχθύες: η προσφορά πολύ μεγάλης ζωτικότητας και άφθονης ενέργειας για κάθε μικρή ειλικρινή προσπάθεια που κάνουμε να είμαστε ο καλύτερος μας εαυτός στις σχέσεις μας με τους άλλους. Η προσφορά μιας τεράστιας σαπουνόφουσκας όταν κυνηγάμε σαπουνόφουσκες.