Ο Άρης σε ανάδρομη πορεία στον Κριό

10/09/2020
Και ο Δίας σε ευθεία πορεία στον Αιγόκερο

Σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2020, ο Άρης ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο που κυβερνά, τον Κριό. Θα διαρκέσει ως τις 14 Νοεμβρίου 2020*. Ο Δίας επιστρέφει σε ευθεία πορεία στον Αιγόκερο την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 για το τελευταίο μέρος της διέλευσής του σ' αυτό το ζώδιο, πριν περάσει στον Υδροχόο στις 19 Δεκεμβρίου 2020.

Η επίδραση της ενέργειας του Άρη στον Κριό γίνεται ιδιαίτερα αισθητή καθώς ο συνολικός κύκλος που διανύει ο πλανήτης αυτή τη στιγμή, όπως κι ο επόμενος που ξεκινά σε λίγους μήνες, χρωματίζονται επίσης πρωτίστως από τον Κριό. Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τον Δία στον Αιγόκερο, καθώς ο παρόντας κύκλος του χαρακτηρίζεται έντονα από τις ενέργειες του άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου. Έτσι οι περίοδοι που περνούν οι δύο πλανήτες στα ζώδια που βρίσκονται τώρα χαρακτηρίζονται από άφθονα αποτελέσματα σχετικά με την ενέργεια των ζωδίων αυτών.

Στους δυόμιση περίπου μήνες που ο Άρης βρισκόταν ορθόδρομος στον Κριό, μέσα από τις επιθυμίες μας, το ιδανικό με το οποίο τις συνδέουμε και αυτό που τελικά μας σέρνει από τη μύτη και μας παρασέρνει να κάνουμε ή να μην κάνουμε το οτιδήποτε, είδαμε τις δύο χαρακτηριστικότερες εκφράσεις τις κριαρίσιας ενέργειας. Η πρώτη είναι η τεράστια επιθυμία για καινούργιες ενάρξεις, για να εκβιάσουμε κατά κάποιο τρόπο καινούργιους κύκλους, να επιβάλλουμε καινούργιες ιδέες, να λειτουργήσουμε σε νέους χώρους, με διαφορετικό τρόπο και πιθανότατα με διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν έλλειψε ο ενθουσιασμός, η ζέση, η ορμητικότητα, ο δυναμισμός κι όλα με μάλλον φιλόδοξες διαστάσεις.

Κάποια (μάλλον τα περισσότερα) από αυτά είχαν εφήμερο χαρακτήρα, αν και πλαισιώθηκαν ενδεχομένως από πολυάριθμα πειράματα. Από τα τελευταία έχουν ήδη λήξει ή θα οδηγηθούν συντόμως σε λήξη όσα δεν είχαν / έχουν το αναγκαίο «προσάναμμα» που μετατρέπει την σπίθα του Άρη στον Κριό να γίνει «φλόγα». Το προσάναμμα δεν είναι παρά η δεύτερη έκφραση της ενέργειας αυτής. Αφορά το πόσο ολοκληρωμένες είναι οι ιδέες που είχαμε, το εάν αυτά που προσπαθήσαμε είμαστε όντως σε θέση να τα επεξεργαστούμε και να ασχοληθούμε με τη λεπτομέρειά τους ή ήταν απλώς κάτι μεγάλο, ένδοξο και λυρικό που μας δημιούργησε έξαψη. Και βέβαια, σημαντικότατο είναι κατά πόσο φροντίσαμε να διατηρήσουμε τον στοιχειώδη σεβασμό κι ευγένεια απέναντι στον Άλλο, ασχέτως από την συμφωνία του με τους ενθουσιασμούς και τις εξάρσεις μας ή από την χρησιμότητά του σ' όσα μας πυροδότησαν.

Για τον καθένα μας η ενέργεια αυτή θα έγινε περισσότερο αισθητή σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας, μπορεί στη δουλειά, στη σχέση μας, στις φιλίες μας, στην οικογένειά μας, το σπίτι ή απλώς στον τρόπο που σκεφτόμαστε κι αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας γενικά. Το πόσο αποτελεσματικά ή αναποτελεσματικά εργαστήκαμε μαζί της εξαρτάται κυρίως από το ποιοι είμαστε. Αν κοιτάξετε τι κατάφερε να μπει (ή τώρα μπαίνει) σε κάποιου είδους ρυθμό από όσα είχατε τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσετε ή να προετοιμάσετε από τα τέλη του Ιούνη, θα έχετε την απάντησή σας.

Καθώς ο Άρης μπαίνει στην ανάδρομη φάση του, το δέλεαρ του καινούργιου, όπως και το πάθος με το οποίο προασπιστήκαμε τις επιθυμίες και τα ιδανικά μας, θα κοπάσει. Θα σταματήσουμε να τρίβουμε διαρκώς δυο τσακμακόπετρες μεταξύ τους και να πετάμε σπίθες όπου να ‘ναι.

Ωστόσο, ο συγχρονισμός της ορθοδρόμησης του Δία στον Αιγόκερο θα δημιουργήσει κάποια σύγχυση σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, την εγκυρότητα και επικαιρότητα της καλοκαιρινής μας κούρσας. Ο λόγος είναι πως με αυτή την τροπή, ο κεραυνός του Δία στον Αιγόκερο θα «φουντώσει» τις πρακτικές εξελίξεις σε ζητήματα, υποθέσεις και αναζητήσεις που ξεκαλοκαίριαζαν σε μια σχετική αδράνεια. Έτσι πρόσκαιρα, μέχρι το τέλος του μήνα δηλαδή, τα νέα εγχειρήματα του καλοκαιριού, σχέσεις, δουλειές, σχέδια, ασχολίες κ.ο.κ., ενδεχομένως να φανεί πως παίρνουν τα πάνω τους αφού κάθε μικρό δικό μας σπρωξιματάκι θα φαίνεται να γκρεμίζει τοίχους ή να καταλήγει σε άλματα. Ακόμη κι όταν δεν το έχουμε πολυσκεφτεί, ακόμη κι αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνουμε.

Ένα κομμάτι που θέλει προσοχή είναι ότι αυτή η ενέργεια του Δία θα «σπρώξει» με τον ίδιο τρόπο και βλακείες και τελείως ασύμβατα ή περιττά για εμάς αντικείμενα, σχέσεις, ασχολίες, ιδέες. Δηλαδή από ένα «δε βαριέσαι» ή «έλα μωρέ τώρα, σιγά το πράγμα», μπορεί να βρεθούμε να θερίζουμε θηρία και ταυτόχρονα εξαναγκασμένοι να παραμερίσουμε τα ένα-δυο πραγματικά καλά πράγματα που ανοίξαμε μέσα στο καλοκαίρι.

Για ό,τι έχουμε ήδη κάνει δεν μπορεί να γίνει κάτι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως ως το τέλος του μήνα είναι να αξιοποιήσουμε με σωστό τρόπο αυτή την αρκετά έντονη ώθηση του Δία. Οι «βοήθειες» και η στήριξη που θα δώσει δεν αποτελούν το τέλος της διαδρομής, ούτε την εξασφάλιση της επιτυχίας. Δίνουν όμως χώρο και χρόνο, υλικούς και άυλους πόρους ώστε να μπορέσουμε να συντηρήσουμε και να δυναμώσουμε αρκετά τη μικρή φλόγα που ανάψαμε με τον καλοκαιρινό Άρη. Αρκετά σημαίνει τόσο ώστε να μπορεί να σταθεί και χωρίς την πρόσκαιρη αυτή, μεγάλη, ώθηση.

Η υποδαύλιση και η μεγέθυνση του λάθους, σκεπτικού, ενέργειας, ερμηνείας του νόμου, ιδεολογίας, που επίσης πηγαίνει πακέτο με την ενέργεια του Δία, είναι για να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα και η βαρύτητα πραγμάτων που ίσως μας φαινόταν κάπως ασήμαντα και για να κάνουμε ότι μπορούμε, ενεργά για να τα συμμαζέψουμε μόνοι μας. Αυτό σημαίνει αρχικά την οικειοθελή αποδοχή του λάθους και την υπομονετική διόρθωσή του με καθαρή σκέψη, ηρεμία και κάθε φροντίδα για οποιονδήποτε μπορεί να επηρέασε. Δεν είναι στην λογική του φιλοτομαρισμού και του να αφήσουμε πίσω μας καμένη γη ή να αποποιηθούμε ευθύνες.

Έτσι λοιπόν, οι ενέργειες δύο ζωδίων, δύο πλανητών, των επιλογών, των δυνατοτήτων και των επιθυμιών μας έρχονται σε μία ενδιαφέρουσα «χειραψία» στο επόμενο διάστημα. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε και να προσπαθήσουμε να εργαστούμε μαζί της. Έχει τη δυνατότητα να μας υποδείξει, αν θέλουμε να δούμε, τι κάναμε σωστά και τι όχι, όπως και τον ορθότερο για εμάς τρόπο να συνεχίσουμε.

Περισσότερα για το κάθε ζώδιο εδώ.

* Η διέλευση του Άρη στον Κριό άρχισε στις 28 Ιουνίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου 2021. Θα παραμείνει στον Κριό σχεδόν μισό χρόνο έναντι των περίπου δύο μηνών που συνήθως βρίσκεται σε ένα ζώδιο, εξαιτίας της αναδρομής του.