Νέα Σελήνη στις 20 Ιανουαρίου

03/05/2018

Μας δείχνει ότι είναι καιρός για κάτι εντελώς διαφορετικό

Κάθε νέα Σελήνη είναι μια δυναμική επανεκκίνηση . Οι λαχτάρες της καρδιάς αποτυπώνουν τις επιδιώξεις της ψυχής μας. Μπορούμε να επωφεληθούμε από τις ισχυρές ενεργειακά μέρες της νέας Σελήνης για να συντονιστούμε, να αποσαφηνίσουμε, να ξεκαθαρίσουμε και να επιβεβαιώσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας.

Ποια είναι η λίστα με τις επιθυμίες σου γι΄ αυτή τη νέα Σελήνη στον Υδροχόο; Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που ταυτίζεται με το μέλλον, που εκτείνεται πέραν του συνηθισμένου, που ανοίγεται στο αντισυμβατικό, που απεχθάνεται την πλήξη, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς. Κάθε νέα Σελήνη εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο της εξέλιξης- ο Υδροχόος περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο συνδέεται με την αυγή της νέας εποχής. Κατά σειρά μετά τον Αιγόκερω ο Υδροχόος επιδιώκει ενότητα στην πολυμορφία και τη διαφορετικότητα, μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και ένα σημαντικό μέρος του Όλου. Η εικόνα του Υδροχόου , ο νεροκουβαλητής, συμβολίζει το δοχείο των παγκόσμιων ιδεών και το βάπτισμα της ανθρωπότητας στη συλλογική συνείδηση. Ο Υδροχόος και ο μοντέρνος κυβερνήτης του Ουρανός ταυτίζονται με την ελευθερία και την πρόοδο. Να θυμίσω ότι ο πλανήτης Ουρανός ανακαλύφθηκε το 1781 από τον Σερ Ουίλιαμ Χέρσελ (Βρετανό αστρονόμο και μουσικό, γερμανικής καταγωγής), σε μια εποχή κοινωνικών, πολιτικών και τεχνολογικών επαναστάσεων.

Σε τροχιά μακριά από τον Κρόνο, τον παραδοσιακό κυβερνήτη του Υδροχόου, ο Ουρανός είναι « ο Πρώτος και Μέγας πανίερος και Θεοπάτωρ Θεός στην Ελληνική Μυθολογία η γέννηση του οποίου ταυτίσθηκε (μυθολογικά) με την πανίερη στιγμή της ανάδειξης του πνεύματος του ανθρώπου και της γέννησης των Επιστημών καθώς κι εκείνης των Γραμμάτων και Τεχνών». Σύμφωνα με τον Ησίοδο, η Γαία με το Χάος, με τη μεσολάβηση του Έρωτα γέννησαν τον Ουρανό. Ο Ουρανός συνέτριψε τις παλιές φόρμες για να δημιουργήσει χώρο για τις νέες. Χάος δεν σημαίνει χαοτικό. Πρόκειται για το Μεγάλο Κενό, για το απεριόριστο διάστημα από το οποίο ξεπροβάλλει η Δημιουργία. Η μη προβλεψιμότητα που είναι εγγενής σε όλα τα συστήματα δημιουργεί μικρές μετατοπίσεις που παράγουν τεράστιες αλλαγές. Η νέα Σελήνη ανοίγει το δρόμο για μεγάλες ρήξεις.

Ο Ουρανός που ονομάζεται και «απελευθερωτής» κάνει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης ( στις 12ο 57 του Κριού) ενώ παραμένει στενή η όψη τετραγώνου των Δεσμών με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Την τελευταία φορά που ο Ουρανός έκανε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον Κριό ήταν το 1847 στις 17ο , ενώ ο Πλούτωνας ήταν επίσης στις 26ο του Κριού . Την τελευταία φορά που ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω τετραγώνισε τον Νότιο Δεσμό στον Κριό ήταν το 1772 στις 19ο , ενώ ο Ουρανός βρισκόταν στις 22ο του Ταύρου . Και κάτι εξ ίσου εντυπωσιακό: οι όψεις Ουρανού, Νότιου Δεσμού και Πλούτωνα σε Κριό κι Αιγόκερω έχουν να συμβούν 2.600 χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε ότι η σπανιότητα αυτών των σχηματισμών κάνουν το 2015 μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά.

Επίσης αυτή η Νέα Σελήνη τετραγωνίζει το σημείο της Ηλιακής έκλειψης της 24ης Οκτωβρίου 2014 που έγινε στις 0ο25 του Σκορπιού. Θυμήσου τι συνέβη τότε. Πως έχει εξελιχθεί η ζωή σου σε αυτό το διάστημα; Ποια είναι τα επόμενα βήματα, σχέδιά, στόχοι σου;

Ακόμα: Από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου ξεκινάει η πρώτη ανάδρομη πορεία του Ερμή στη νέα χρονιά από τις 17ο του Υδροχόου. Σε κάθε ανάδρομη κίνηση του Ερμή καλούμαστε να μειώσουμε τη φόρα της καθημερινότητάς, να κάνουμε ανασκόπηση και επισκόπηση των γεγονότων που έχουν προηγηθεί, να διορθώσουμε ότι διορθώνεται και να στραφούμε προς τα μέσα για να δούμε τι συμβαίνει στη ζωή μας με κριτική απόσταση, αλλά όχι αυτομαστίγωμα. Επειδή θα καθίσει διπλό χρόνο από ότι συνήθως στο ίδιο ζώδιο, στον Υδροχόο δηλαδή, ο Ερμής μάς καλεί να σκεφτούμε την αυθεντικότητά μας, την ατομικότητά μας, τη διαφορετικότητά μας. Ο κόσμος είναι ένας αλλά ο καθένας μας χρειάζεται να καλλιεργήσει τη μοναδικότητά του.

Η νέα Σελήνη μας δείχνει ότι είναι καιρός για κάτι εντελώς διαφορετικό. Η φύση αγαπάει το θάρρος. Δεσμεύεσαι να αναλάβεις τις πρωτοβουλίες των αλλαγών και η φύση ανταποκρίνεται βοηθώντας σε να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Ονειρέψου το αδύνατο και ο κόσμος δεν θα σε γονατίσει. Αυτή είναι η μαγεία. Να ρίχνεσαι στην άβυσσο και να ανακαλύπτεις ότι πέφτεις σε ένα πουπουλένιο κρεβάτι.