Νέα Σελήνη στις 19 Φεβρουαρίου

03/05/2018

Εξαιρετική ευκαιρία για εις βάθος γνώση και αντίληψη

Αυτή η Νέα Σελήνη στην αρχή των Ιχθύων μάς δίνει την εξαιρετική ευκαιρία για εις βάθος γνώση και αντίληψη, για ουσιαστική ίαση και για σημαντική μετατόπιση της συνείδησης. Η πρόσκληση αυτής της Σελήνης γράφει: Να στραφείς προς τα μέσα. Εξερεύνησε το σύμπαν μέσα σου. Ξεκουράσου, Σκέψου και Θυμήσου την ιερή προέλευση και την ιερή αποστολή σου.

Η νέα αυτή Σελήνη είναι και η πρώτη από τις Σούπερ Σελήνες: η συγκεκριμένη μάς καλεί για στρατηγικά οράματα και για πραγματιστικό μυστικισμό. Με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ποσειδώνα, την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Χείρωνα στους Ιχθύς δημιουργείται μια τεράστια συμπαντική πύλη σε υψηλότερες διαστάσεις. Αυτή η σωρεία πλανητών στους Ιχθύς τονίζει ότι η αποδοχή, και όχι ο χρόνος, θεραπεύει όλα τα τραύματα. Η κριτική και η απογοήτευση κλείνουν την καρδιά μας και μας αρρωσταίνουν κυριολεκτικά. Ποιον, λοιπόν, ή τι χρειάζεται να συγχωρήσεις;

Οι Ιχθύες, το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, εκφράζουν την επιστροφή στην Πηγή. Κάθε ζώδιο έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από μαθήματα. Η κεντρική πρόκληση των Ιχθύων είναι να ξεμάθουν τα περισσότερα από όσα έχουν μάθει. Οι Ιχθύες μάς περνάνε στο υπερπροσωπικό στάδιο, πέραν της λογικής και των περιορισμών του μυαλού, στο βάθος και το μυστήριο της καρδιάς. Με ψυχολογικούς όρους οι Ιχθύες εκφράζουν το συλλογικό ασυνείδητο, τα αρχέτυπα και την αρχέγονη εποχή, όπως και τη φαντασία, τα όνειρα και όλη την γκάμα των ανθρώπινων αισθημάτων – από την τρέλα στην έκσταση. Ο Ποσειδώνας, ο μυθικός θεός της θάλασσας και μοντέρνος κυβερνήτης των Ιχθύων, μας προσφέρει κατατοπιστικές πληροφορίες και μεταφορές γι’ αυτή τη ρευστή και αιθέρια επικράτεια. Σαν μια σταγόνα νερό, αναδυόμαστε και διαλυόμαστε, μια στιγμιαία ατομική έκφραση του ΟΛΟΥ, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ διαχωρισμένοι. Το νερό, όπως τα συναισθήματα, μπορεί να είναι ήσυχο ή σε τρικυμία, με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Τα αισθήματα πάνε κι έρχονται επίσης. Η θλίψη έρχεται κατά κύματα. Μερικές φορές πλημμυρίζουμε, περπατάμε σε θολό τοπίο, χανόμαστε στη θάλασσα. Όταν πέφτει η ομίχλη χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε την έκτη μας αίσθηση, να βρούμε το δρόμο με τη διαίσθηση.

Οι Ιχθύες απεικονίζονται ως δύο δεμένα μεταξύ τους ψάρια. Ο αστερισμός δείχνει το ένα να κολυμπάει προς τα επάνω και το άλλο οριζόντια, δηλώνοντας έτσι το αδιαχώριστο της υπέρβασης και της ύπαρξης, του ουρανού και της γης, της πνευματικότητας και της υλικότητας. Οι Ιχθύες μάς διδάσκουν ότι είμαστε ταυτόχρονα σωματίδιο και κύμα, προσωρινοί και αιώνιοι. Όλοι αυτοί οι πλανήτες που διελαύνουν αυτή την εποχή τους Ιχθύς ενεργοποιούν το πνευματικό καθήκον των Ιχθύων, που έγκειται στο να δούμε πέραν της αυταπάτης του δυισμού, να εμπιστευτούμε την εσωτερική γνώση μας και να συνειδητοποιήσουμε τη διασύνδεσή μας με όλες τις μορφές της ζωής.

Ο δυτικός πολιτισμός έχει επικεντρωθεί περισσότερο στους Ιχθύς που κολυμπάνε πλάγια παρά στο ψάρι που κατευθύνεται προς τον ουρανό. Όταν αρνούμαστε την ιερότητα και το μυστήριο που περικλείει η ζωή βρίσκουμε διέξοδο σε αυτοκαταστροφικές έξεις και αποδράσεις, γινόμαστε θύματα αναζητώντας κάποιον ή κάτι που θα μας σώσει ή αναλαμβάνουμε το ρόλο του σωτήρα και υποδυόμαστε τον Θεό αντί να τον αναγνωρίζουμε τον Θεό. Εξαπατημένοι, αποκομμένοι, διασπασμένοι και εξαντλημένοι από την ένταση της καταναλωτικής εποχής διψάμε για το θείο, ανίκανοι να δούμε ότι κολυμπάμε σε έναν ωκεανό αγάπης.

Πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε και να περπατήσουμε σε αυτούς τους μυστήριους τόπους ασφαλείς και γεροί; Με διαλογισμό, προσευχές, με ενατένιση, διαβάζοντας ιερά βιβλία, με όνειρα, τέχνη, θέατρο, ποίηση, χορό, κηπουρική, θεραπείες, στη φύση, με σιωπή, κάνοντας πράγματα που αγαπάμε, με ευγνωμοσύνη για τη ζωή, βοηθώντας τους άλλους, με αλληλεγγύη και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους άλλους. Ακολούθησε το ένστικτο και τη διαίσθησή σου. Δώσε τροφή στην ψυχή σου.

Ποια πιστεύω σε κρατάνε πίσω; Τι δεν είναι πια αλήθεια για σένα; Τι δεν ήταν ποτέ αλήθεια; Συγχώρεσε τον εαυτό σου. Συγχώρεσε τους άλλους. Συγχώρεσε τον Θεό. Δείξε ευγνωμοσύνη σε ό,τι και όποιον σε δίδαξε κάτι, έστω κι αν σε πόνεσε. Χτύπα τις καμπάνες που μπορούν ακόμα να χτυπήσουν/ ξέχνα την τέλεια προσφορά σου/ υπάρχει μια ρωγμή στα πάντα/ έτσι το φως μπαίνει μέσα.
-Λεοναρντ Κοέν


*Η νέα Σελήνη επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στις πρώτες μέρες των μεταβλητών ζωδίων (Ιχθύων, Παρθένων, Διδύμων και Τοξοτών) και στις τελευταίες των σταθερών (Υδροχόων, Λεόντων, Σκορπιών και Ταύρων) και όσους έχουν σε αυτά τα ζώδια τον ωροσκόπο τους ή και πλανήτες γύρω στις Οº.