Πανσέληνος στις 5 Μαρτίου

03/05/2018

Δείχνει πόσο επιτυχημένα έχουμε ισορροπήσει την αναλυτική σκέψη με τη σοφία της καρδιάς

Σώμα και ψυχή Λογική και διαίσθηση. Κρίση και αποδοχή. Κάθε Πανσέληνος φωτίζει δύο διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους ζώδια. Αυτή η Πανσέληνος που εμπεριέχει τον Ήλιο στους Ιχθύς και την Σελήνη στην Παρθένο δείχνει πόσο επιτυχημένα έχουμε ισορροπήσει την αναλυτική σκέψη με τη σοφία της καρδιάς.

H Παρθένος σχετίζεται με την αντίληψη των δομών, των μοτίβων, των προτύπων, των συνθηκών και με την αναζήτηση της ενσωμάτωσης, της ολοκλήρωσης, της εκλέπτυνσης. Το ιερό καθήκον της είναι να αναγνωρίσει και να επιδιορθώσει τις ανισορροπίες μεταξύ σώματος, μυαλού και πνεύματος. Ο Χαλίλ Γκιμπράν δίνει την πεμπτουσία της Παρθένου γράφοντας ότι «εργασία είναι η αγάπη που παίρνει μορφή»: αυτή είναι η αναζήτηση και η περιπέτεια της Παρθένου, να υπηρετεί ως έκφραση και όργανο του Θείου.

Για τους Ιχθύες, από την άλλη πλευρά, όλα είναι ενέργεια. Όλα είναι κίνηση. Κάθε τι συνδέεται με κάτι άλλο. Έχουν περάσει ήδη πάνω από εκατό χρόνια από τις ανακαλύψεις του Αϊνστάιν και της κβαντικής φυσικής κι ακόμα η ανθρωπότητα κινείται στο μηχανιστικό σύμπαν του Νεύτωνα στον 17ο αιώνα. Η πυροβασία, το φαινόμενο του placebo (δηλαδή του εικονικού φάρμακου, της πλαστής (εικονικής) ιατρικής παρέμβασης που μπορεί να παραγάγει το φαινόμενο της αυθυποβολής), ή της μητέρας που απελευθερώνει το παιδί της σηκώνοντας το αυτοκίνητο, είναι ανεξήγητα επιστημονικά αλλά απολύτως κατανοητά εάν υιοθετήσουμε μια ολιστική οπτική γωνία.

Στον Μάρτιο έχουμε άλλη μια έντονη και δυναμική όψη μεταξύ του Ουρανού και του Πλούτωνα στις 15° Κριού/Αιγόκερου: το έβδομο και τελευταίο τετράγωνο που σχηματίζουν αυτοί οι βαρέων βαρών πλανήτες στις 17 Μαρτίου σηματοδοτεί μια ακόμα συλλογική στροφή της παγκόσμιας συνείδησης. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια (2012-15) της άμεσης επιρροής αυτών των όψεων έχουμε δει έντονες συγκρούσεις μεταξύ ατόμων, εθνών, πολιτικών κομμάτων, θρησκευτικών ομάδων, ακόμα και συγκρούσεις φύλων. Αυτή η πλανητική όψη δημιουργεί εκρήξεις σε όλο τον πλανήτη. Μια τρομακτική απελευθέρωση ενέργειας δημιουργεί τις συνθήκες ενός πρωτόγνωρου ανασχηματισμού του κόσμου με νέους και εκπληκτικούς τρόπους.

Ο Ουρανός εκπροσωπεί την επανάσταση και ο Πλούτωνας την εξέλιξη. Μαζί πιέζουν αφόρητα για μια ριζική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι σπόροι που δημιουργούνται σε μια πλανητική σύνοδο παίρνουν μορφή στη διάρκεια του τετραγώνου, αποτελούν τα αδέλφια Wachowski που γεννήθηκαν στο αποκορύφωμα της συνόδου Ουρανού/Πλούτωνα μεταξύ 1965-67 και σκηνοθέτησαν την εμβληματική ταινία «Μάτριξ» (1999), ενώ μετά έγραψαν το σενάριο και σκηνοθέτησαν το αμφιλεγόμενο «V for Vendetta» που μιλάει για τη δυστοπική δεκαετία του 2030 με τον κόσμο σε αναταραχή και το Ηνωμένο Βασίλειο υπό φασιστικό καθεστώς κατά του οποίου επαναστατούν οι Λονδρέζοι. Ουσιαστικά σε αυτή την ταινία μιλάνε για τη δύναμη των ανθρώπων. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2006, όταν ο διελαύνων Ουρανός έκανε αντίθεση στη σύνοδο Ουρανού/Πλούτωνα της δεκαετίας του ’60. Όταν ο Ουρανός με τον Πλούτωνα άρχισαν να σχηματίζουν τετράγωνο το 2011 είδαμε παντού τη μάσκα/ Γκάι Φοκς της ταινίας να υιοθετείται από τους διαδηλωτές, τους Ανώνυμους, σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τις ταινίες τους οι Wachowski διοχέτευσαν την ενέργεια της εκρηκτικής δεκαετίας του ’60 σε ολόκληρο τον πλανήτη κάνοντας διάσημο το σλόγκαν του «V for Vendetta»: «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις τους. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους». Δεν υπάρχει πιο κυριολεκτικό μότο για αυτά τα τετράγωνα Ουρανού/Πλούτωνα.

Ακόμα: στις 3 Μαρτίου έχουμε το δεύτερο από τα τρία τρίγωνα του Ουρανού με τον Δία στις 15° Κριού/Λέοντα. Το πρώτο ήταν στις 25 του περασμένου Σεπτεμβρίου επίσης στις 15° και το τρίτο θα γίνει ακριβείας στις 22° Ιουνίου στις 20°. Τι σημαίνουν αυτά τα τρίγωνα; Επαναστατικές ιδέες, ριζοσπαστικές ιδέες, την πίστη που γίνεται αλήθεια και την αλήθεια που γίνεται πίστη. Την αλλαγή πιστεύω και οπτικής γωνίας, τη δύναμη της ελευθερίας και τις ξαφνικές εκρήξεις τύχης. Η σκοτεινή πλευρά αυτής της όψης έχει ισχυρογνωμοσύνη, πείσμα και φανατισμό. Δεν υπάρχει κοινή αλήθεια. Δεν μπορείς να επιβάλεις την προσωπική σου αλήθεια. Στην ουσία της πάντως η όψη Ουρανού/Δία καλεί για βαθιές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Όχι στην ακινησία και την απάθεια.

Επίσης στις 4 Μαρτίου έχουμε το τρίγωνο Αφροδίτης/Δία και τη σύνοδο Αφροδίτης/Ουρανού ενώ την επόμενη μέρα τετραγωνίζει τον Πλούτωνα (στις 15º Κριού/Αιγόκερου): μπορούμε να δημιουργήσουμε τις σχέσεις ή να τροποποιήσουμε τις σχέσεις σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, επιθυμίες, απόψεις κι όχι σύμφωνα με ό,τι θέλουν οι άλλοι – γονείς, κοινωνία, θρησκεία. Ναι, λοιπόν, στις αντισυμβατικές σχέσεις και την ελευθερία ως αξία. Αυτές οι όψεις δημιουργούν μεγάλα και έντονα αισθήματα, μεγάλες χειρονομίες, πάθος, ένταση και υπερβολές. Η απόλαυση είναι θεός αλλά η απληστία αχίλλειος πτέρνα. Και ναι... Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Στις 11 Μαρτίου ο Άρης κάνει σύνοδο με τον Ουρανό, οπότε έχουμε αυθεντικότητα, αποφασιστική δράση, βιαστική δράση, ξαφνική βία, επανάσταση, μαχητές της ελευθερίας, ΚΑΙ τετραγωνίζει τον Πλούτωνα, δηλαδή έχουμε μάχη για την επιβίωση, αγώνα μέχρις εσχάτων, εμμονή στη νίκη με κάθε τρόπο, σεξουαλική δύναμη, θυμό, εμμονές, ανάγκη για εξουσία, ή παιχνίδια εξουσίας, το δίκαιο του ισχυρότερου, έκρηξη οργής.

Αυτή η Πανσέληνος, αυτή την κρίσιμη, στιγμή μας καλεί να αναρωτηθούμε: Ποιες οι ιδέες μας κρατάνε πίσω; Τι δεν είναι πια αλήθεια; Τι δεν ήταν ποτέ αλήθεια; Συγχώρεσε τον εαυτό σου και τους άλλους και προχώρα. Το σύμπαν έχει κρύψει ένα μυστικό μέσα σου. Στόχος σου να το ανακαλύψεις.

*Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο της Παρθένου, των Ιχθύων, των Διδύμων και των Τοξοτών και όσους έχουμε ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια ή πλανήτες γύρω στις 15°.