Έκλειψη Σελήνης στις 5 Απριλίου

03/05/2018

Το σκοτάδι φωτίζεται για να «δούμε»

Κάθε φορά που έχουμε Πανσέληνο, κι ακόμα πιο έντονα όταν έχουμε έκλειψη Σελήνης και μάλιστα ολική όπως αυτή τη φορά στον Ζυγό, το σκοτάδι φωτίζεται για να «δούμε». Όπως ήδη γνωρίζουμε, κάθε φορά η Πανσέληνος μας καλεί να ισορροπήσουμε και να ενσωματώσουμε τις ιδιότητες δύο διαφορετικών και αντίθετων μεταξύ τους ζωδίων. Σε αυτή την έκλειψη φωτίζονται τα αρχέτυπα του Κριού και του Ζυγού.

Ο Κριός που έχει κυβερνήτη τον Άρη μάς παροτρύνει να είμαστε περισσότερο αποφασιστικοί και ανεξάρτητοι. Ο Ζυγός με κυβερνήτη την Αφροδίτη μιλάει για σχέσεις και συνεννόηση, για διάλογο και αντικειμενικότητα, για το μαζί.

Δύο χιλιάδες χρόνια πριν υπήρχαν 200 εκ .άνθρωποι στη Γη. Το 1800 έφτασαν το 1 δις, για να γίνουν 3 δις το 1960 και 6 δις το 1999. Στα τέλη του 2011 είχαμε φτάσει τα 7 δις. Ο Κριός, το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, συμβολίζει το δικαίωμα στη ζωή, τη δύναμη του ατόμου, την ανάγκη να διακινδυνεύσεις προσπαθώντας για κάτι καινούργιο, για οτιδήποτε νέο, για να πατήσεις το πόδι σου σε μια νέα ακτή ή ήπειρο. Ο Ζυγός, που είναι το ζώδιο της αρμονίας και της ισότητας, της συντροφικότητας και της δικαιοσύνης, μας προσκαλεί να δούμε κάθε ζήτημα και από τις δύό του πλευρές βρίσκοντας τη χρυσή τομή. Αυτή η αντίθεση Κριού/Ζυγού θέτει ερωτήσεις που ο καθένας μας πρέπει να απαντήσει προσωπικά: Σε τι χρειάζεται να είμαστε τολμηροί; Πού χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλους; Πώς και με ποιον μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα στόχο; Σε ποιο τομέα επιθυμούμε να αναλάβουμε δράση; Α ναι… Χρειάζεται να έχουμε επίσης υπόψη μας τις σκοτεινές παραμέτρους των δύο αυτών ζωδίων της έκλειψης. Η σκοτεινή πλευρά του Κριού περιέχει επιθετικότητα και αναρχία, ενώ του Ζυγού τη διατήρηση της ισορροπίας και της γαλήνης με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος.

Η έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό είναι η τρίτη στη σειρά από τις 4 διαδοχικές ολικές σεληνιακές εκλείψεις που ξεκίνησαν με την ολική έκλειψη της 15ης Απριλίου 2014. Η δεύτερη ολική έκλειψη πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2014, η τρίτη γίνεται τώρα και η τέταρτη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου 2015. Αυτές οι διαδοχικές ολικές Σεληνιακές Εκλείψεις ονομάζονται «τετράς». Η συγκεκριμένη είναι μία από τις 8 τετράδες κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα. Όπως και στις περισσότερες εκλείψεις, η Σελήνη φαίνεται κόκκινη κατά τη διάρκεια της έκλειψης. «Η Προφητεία της Αιμάτινης Σελήνης» είναι μια θεωρία που επικαλούνται Αμερικανοί χριστιανοί πάστορες και λέει ότι τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις με έξι πανσελήνους ανάμεσά τους και χωρίς να εμπεριέχουν καμία μερική σεληνιακή έκλειψη μεταξύ τους αποτελεί προανάκρουσμα του τέλους του κόσμου. Μάλιστα.

Στη διάρκεια της Έκλειψης και από τη θετική πλευρά ο Δίας στις 12ο του Λέοντα τριγωνίζει τον Ήλιο και τον Ουρανό στον Κριό, ενώ κάνει εξάγωνο με τη Σελήνη στον Ζυγό. Αυτές οι όψεις υπαινίσσονται μια πνευματική αφύπνιση του μέσου ανθρώπου και την απαίτηση για αποκατάσταση, διεύρυνση, ανανέωση και ριζοσπαστικοποίηση των νόμων. Υπάρχει πιθανότητα για τεχνολογικές καινοτομίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση των συνθηκών ζωής.

Επίσης: Αυτή η Σεληνιακή Έκλειψη στις 14ο το Ζυγού τετραγωνίζει τον Πλούτωνα στρέφοντας την προσοχή σε όσα είναι θαμμένα στο ασυνείδητο και προτείνει να φέρουμε στην επιφάνεια ό,τι μας πονάει, ό,τι κρύβουμε κάτω από το χαλί, ό,τι αποφεύγουμε, ό,τι αρνούμαστε, ό,τι κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ενώ είναι εκεί σαν χαλίκι στο παπούτσι μας. Ακόμα, ο Ήλιος στον Κριό κάνει σύνοδο με τον Ουρανό που βρίσκεται επίσης στον Κριό (16°) και τον Νότιο Δεσμό (10°): πρόκειται για μια έντονη και εξαιρετικά απρόβλεπτη όψη/συνδυασμό κατά την οποία όλα μπορούν να συμβούν. Η επαναστατικότητα και η εξέγερση, ή ξαφνικές ρήξεις και χωρισμοί, ανήκουν στη γκάμα αυτής της όψης. Η Σελήνη στον Ζυγό μάς θυμίζει ότι επιτυγχάνοντας την εσωτερική ισορροπία και ηρεμία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτή την έκλειψη.

Το θέμα των σχέσεων είναι κυρίαρχο σε αυτή την έκλειψη, με τον Κριό του Εγώ να αντιτίθεται στο Εμείς του Ζυγού. Με Εσένα εναντίον Αυτών η πρόκληση έγκειται στο πώς να διατηρήσεις την αυτονομία και την ταυτότητά σου – σε επαγγελματικό/προσωπικό/συντροφικό επίπεδο λαμβάνοντας υπόψη σου τις επιθυμίες, τα θέλω, τις απόψεις, την οπτική και τον τρόπο ζωής των άλλων. Οι στενές σχέσεις είναι δύσκολες στη διαπραγμάτευσ;h τους. Η σχέση με κάποιον/α που αγαπάς χρειάζεται τόλμη, ευγένεια, σεβασμό, εκτίμηση και εξαντλητικές συζητήσεις για να προχωρήσει χωρίς να δημιουργηθούν ανεπούλωτες πληγές και χωρίς φυσικά να αισθανθούν μειωμένοι οι δύο που δεν θέλουν οι χαραμάδες να γίνουν ρήγματα.

Παρατηρώντας τη ζυγαριά που είναι το σύμβολο του Ζυγού μπορείς να την δεις πότε να είναι πάνω, πότε κάτω και κάποιες σπάνιες στιγμές εντελώς ευθυγραμμισμένη και σε ισορροπία. Τις περισσότερες φορές δεν συγχρονίζονται οι δύο της πλευρές. Ακόμα και όταν φαίνεται ότι ισορροπούν υπάρχει πάντα μια ελαφριά ανισορροπία. Οι σχέσεις βασίζονται στην ισότητα. Ακούγεται ωραία το δύο ψυχές σε ένα σώμα, ή δύο σώματα σε μία ψυχή, αλλά μην ξεχνάμε ότι μαθαίνουμε τον εαυτό μας μέσα από τη σχέση μας με τους άλλους. Όταν αγαπάς ή ενδιαφέρεσαι για έναν άλλο στη ζωή σου έχεις έναn καθρέφτη που σου αποκαλύπτει ποιος πραγματικά είσαι.

Σε αυτές τις εποχές των χωρίς προηγούμενο ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων πώς ξέρουμε ποιο είναι το σωστό; Χρησιμοποιώντας την καρδιά μας σαν GPS . Μπορείς να πλησιάσεις αυτό που αγαπάς, ή να απομακρυνθείς από ό,τι φοβάσαι. Η πρώτη επιλογή σε πλουτίζει, σε ανεβάζει σε υψηλότερο επίπεδο, σε εξελίσσει. Η δεύτερη σε ακινητοποιεί.

* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 11-18°.