Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου

10/05/2018

Κάτω από την ανοιξιάτικη αφύπνιση σαλεύουν ακόμη οι ενέργειες του τέλους του χειμώνα

Παρά το ότι ημερολογιακά είναι η δεύτερη μέρα της άνοιξης, η Πανσέληνος που γίνεται σήμερα 2 Μαρτίου, 2018 στην 12η μοίρα του άξονα Ιχθύων-Παρθένου και με ωροσκόπο, για την Αθήνα, στην 27° Τοξότη, χαρακτηρίζεται από την ανοιξιάτικη αφύπνιση μόνο επιφανειακά. Από κάτω σαλεύουν ακόμη οι ενέργειες του τέλους του χειμώνα.

Δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να δει ο καθένας τι έχει τολμήσει και τι έχει φοβηθεί στο σεξ, το επιχειρείν και στα συναισθήματά του, όπως και τα αποτελέσματα της στάσης του απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, σε ζητήματα κληρονομιάς, διατροφών και πάσης φύσεως διακανονισμούς. Μία θετική, γενναιόδωρη, υπεύθυνη και θαρραλέα στάση τώρα ανοίγει την αυλαία για ερωτικές γνωριμίες, για συναλλαγές και διαπραγματεύσεις που μπορούν να ωφελήσουν και να δώσουν πεδίο έκφρασης σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στο πιο χειμωνιάτικό της, η Πανσέληνος τονίζει ότι η κυρίαρχη τάση είναι να ασχοληθεί κανείς με πολλά πράγματα μαζί και αναγκαστικά, πρόχειρα κι επιφανειακά. Είναι μία προσπάθεια να διασφαλίσει κανείς τη συνέχεια στις προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις (ακόμη και τη συνέχεια του προβλήματος) μένοντας στο τελείως γνωστό και καθημερινό. Θα ’ναι διασκέδαση για τη διασκέδαση, θα ’ναι υπερανάλυση και χίλια δύο σχέδια δήθεν σίγουρα, θα ’ναι συναισθηματικοί χειρισμοί του χαμού; Η προσωπικότητα του καθενός θα το κρίνει.

Αν κανείς είναι εστιασμένος στα πραγματικά σημαντικά, έστω και με λίγο ιδεαλισμό, κάπως ρομαντικά, ίσως με πνεύμα κοινής ωφέλειας και μία ευαισθησία προς τον απέναντι, γλιτώνει τον εαυτό του από πολύ στρες και από τον κίνδυνο να τρέχει δεξιά αριστερά ασκόπως. Ανοίγεται σε μεστές κουβέντες, κερδοφόρες συμφωνίες, μεγαλύτερη ηρεμία και την ευκαιρία να δει ότι έχει περάσει και προσπαθεί, δεν είναι μάταιο.