Ουρανός στον Ταύρο

14/05/2018

Μία από τις σημαντικότερες διελεύσεις της χρονιάς, αν όχι η σημαντικότερη, είναι το πέρασμα του πλανήτη Ουρανού από το ζώδιο του Κριού (όπου βρισκόταν τα τελευταία οχτώ χρόνια) στο ζώδιο του Ταύρου, στις 15 Μαΐου 2018, όπου και θα παραμείνει ως το 2026

Μία από τις σημαντικότερες διελεύσεις της χρονιάς, αν όχι η σημαντικότερη, είναι το πέρασμα του πλανήτη Ουρανού από το ζώδιο του Κριού (όπου βρισκόταν τα τελευταία οχτώ χρόνια) στο ζώδιο του Ταύρου, στις 15 Μαΐου 2018, όπου και θα παραμείνει ως το 2026.

Ο πλανήτης Ουρανός πολύ συχνά συνδέεται με τις έννοιες της επανάστασης, της ανατροπής, του αναπάντεχου, του απρόοπτου αλλά θεαματικού, οριστικού και αναντίρρητου συμβάντος ή συνειδητοποίησης που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει και συνήθως επιφέρει μία κρίση που οδηγεί σε βαθιές και ριζικές αλλαγές τον τομέα της ζωής του ατόμου, στον οποίο εκδηλώνεται.

Παράλληλα θεωρείται άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διαδικασία της προόδου και της εξέλιξης, ειδικά σε επιστημοτεχνολογικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, καθώς μία από τις συνέπειες της ενέργειάς του είναι να διαταράσσει και να αποσταθεροποιεί ό,τι μέσω της ενέργειας του πλανήτη Κρόνου αποκρυσταλλώνεται και καθίσταται σύμβαση: ιδέες, κοινωνικά συστήματα, συγκεκριμένες ιεραρχίες, αυθεντίες, παραδόσεις, πολιτισμικές σταθερές, δεδομένες καταστάσεις σε κάθε επίπεδο, σπέρνοντας ως εκ τούτου τον σπόρο της αμφιβολίας για την αποτελεσματικότητα και αδυναμία αντικατάστασης του υπάρχοντος σε ατομικό, εθνικό, παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, θεωρείται ότι πάντοτε βρίσκεται αναμεμειγμένος σε οτιδήποτε στη ζωή συμβαίνει αστραπιαία, ηλεκτρισμένα, μετά από ένα σοκ έμπνευσης, συνειδητοποίησης, μετά από μία αποκάλυψη. Έτσι σχετίζεται με την έννοια της «έμπνευσης» που χρησιμεύει για να διαπερνά το ανεπίλυτο προβλημάτων, με τον «έρωτα με την πρώτη ματιά» που εξωθεί σε υπερβάσεις, με την ακαταμάχητη παρόρμηση, με τη μη ανατρέψιμη κατάρρευση, με τις αυθόρμητες και μη προμελετημένες εκφράσεις βίας, θυμού, αντίρρησης, με την έκρηξη και το να οδηγεί άτομα, έθνη και πολιτισμούς σε συμπεριφορές που αποσταθεροποιούν κάθε σταθερά και αφήνουν τους δράστες-θεατές σαστισμένους.

Με αυτά λοιπόν, η ποιότητα του πλανήτη Ουρανού βρίσκεται καθορισμένη ως αυτή του χαρισματικού «επαναστάτη» που τα φέρνει όλα τούμπα στο ανοιγόκλεισμα ενός ματιού για να εξυπηρετήσει ένα ιδανικό. Και στ’ αλήθεια αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η πραγματική ποιότητα της ουράνιας ενέργειας μακράν απέχει από αυτή την απλοποίηση.

Στην εσωτερική Αστρολογία, ο πλανήτης Ουρανός είναι αρχικά ένας ιερός πλανήτης, πράγμα που σημαίνει ότι ο ίδιος ως οντότητα, στη δική του εξελικτική πορεία έχει φτάσει σε ένα συγκεκριμένο υψηλό επίπεδο. Είναι δε η μοναδική αρχή στο δικό μας ηλιακό σύστημα που διανέμει την ενέργεια της έβδομης ακτίνας της Θεοσοφίας, αυτής της Τελετουργικής Τάξης και Οργάνωσης και κεντρικής για την παρούσα μετάβαση της ανθρωπότητας από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.

Δύο πράγματα αξίζει να σημειωθούν. Πρώτον ότι ένας τύπος ενέργειας, όταν διανέμεται από έναν ιερό πλανήτη, δημιουργεί πάντα αποτελέσματα τα οποία προάγουν τη ζωή, τις ομαδικές σχέσεις και τη σύνθεση. Δεύτερον ότι η ενέργεια της έβδομης ακτίνας σχετίζεται άρρηκτα με την έννοια της τάξης και της οργάνωσης σε υλικό επίπεδο, στην πραγματικότητα. Και τα δύο αυτά σημεία αρχικά φαίνεται να βρίσκονται σε αντιδιαστολή με το προφίλ του Ουρανού όπως είναι γνωστό. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.

Η ενέργεια του Ουρανού αποκαλύπτει την προϋπάρχουσα αταξία, δεν τη δημιουργεί. Φέρνει στο φως και τη συνείδηση, καθιστά γνώση, κάνει ορατό ένα ευρύτερο, περιεκτικότερο και συνεπώς καλύτερο σχέδιο για την ατομική ή συλλογική εξέλιξη. Όταν αυτό συμβαίνει, κάποια πράγματα, άνθρωποι, καταστάσεις ξαφνικά εμφανίζονται σε όλο τους το μεγαλείο ως παραφωνίες προς τα νέα ζητούμενα, οι ίδιοι και τα ίδια που προηγουμένως φαινόταν άψογα ενσωματωμένα, συμβατά και σύμφωνα με τα ως τότε δεδομένα. Εξ ου και η έκπληξη που είναι πια τόσο συνώνυμη με την ενέργεια του πλανήτη.

Ο Ουρανός δεν ανατρέπει και δεν διαταράσσει τίποτα απολύτως. Απλώς διευρύνει την αντίληψη και αποκαλύπτει δεδομένα τα οποία κάνουν σαφές ότι το παρόν σχέδιο για δουλειά, σχέση, σπουδές, υγεία, εαυτό κ.ο.κ., δεν είναι το καλύτερο δυνατό ούτε όσο τέλειο φαινόταν. Οι αποκαλύψεις αυτές και συνειδητοποιήσεις είναι τόσο δυναμικές και σαφείς, όπως αρμόζει στην αρχή της τάξης και της οργάνωσης στο ηλιακό σύστημα, ώστε δεν μπορεί κανείς να συνεχίσει να αγνοεί την κατάσταση την οποία περιγράφουν και ωθείται σε άμεση δράση για την αποκατάστασή της.

Σε βιωματικό επίπεδο προφανώς και η διαδικασία που περιγράφεται εδώ μακράν απέχει από την καθαρότητα της στο χαρτί. Ωστόσο, είναι σίγουρα χρήσιμο να θυμάται κανείς ότι ο Ουρανός δεν δημιουργεί κανένα χάος, αταξία, μπέρδεμα. Το χάος, μπέρδεμα, αταξία δημιουργείται στην ατομική ή συλλογική ζωή από τα άτομα και τις συλλογικότητες και προϋπάρχει σαν συμπεριφορά, αντίληψη, οργάνωση, συνήθεια. Η ενέργεια του Ουρανού το ξεσκεπάζει. Είναι ένα καμπανάκι για ανάληψη ευθύνης στην ατομική και συλλογική ζωή, καθώς και η υπόδειξη και διαβεβαίωση ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος και δρόμος. Ως εκ τούτου, πριν κανείς καταδικάσει και δραματοποιήσει τα αποτελέσματα της επίδρασης του Ουρανού στη ζωή του, καλό θα ήταν να θυμάται ότι αυτά που τώρα φαίνονται και γίνονται αντιληπτά ήταν πάντα εκεί. Το ότι ξαφνικά τώρα μπορεί να μοιάζουν ανεπιθύμητα είναι δείγμα εξέλιξης, προόδου και της δυνατότητας για καλύτερα πράγματα όπου και όταν κανείς έχει τη διάθεση να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να καταβάλλει την απαραίτητη προσπάθεια.

Η διέλευση του πλανήτη Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου στρέφει την αποκαλυπτική και αναδιοργανωτική αυτή ενέργεια στα θέματα της ανθρώπινης και πλανητικής ζωής που σχετίζονται με αυτό το ζώδιο. Εν αντιθέσει με τον περισσότερο ιδεολογικό, εναρκτήριο, άλογο και αφηρημένο προσανατολισμό του ζωδίου του Κριού, το ζώδιο του Ταύρου έχει να κάνει με τη σταθεροποίηση, τη διαδρομή της ιδέας και του πνεύματος προς την υλικότητα και τη διατήρηση και διαχείριση των ατομικών και συλλογικών πόρων. Πολύ πιο συγκεκριμένα και απτά πράγματα από ό,τι την προηγουμένη οκταετία.

Οι ατέλειες του οικονομικού συστήματος και του τρόπου διαχείρισης των πόρων του πλανήτη αναμένεται να βρεθούν δυναμικά στο προσκήνιο. Όχι όμως με τη χροιά της τελευταίας οκταετίας που ουσιαστικά κατέστησε σαφή την ανάγκη για τη σύλληψη μίας νέας ιδεολογίας για τον τρόπο που η ανθρωπότητα κινείται εμπρός. Ο Ουρανός στον Ταύρο αναμένεται να αποκαλύψει τη μερικότητα, την αφέλεια, την ανευθυνότητα, ακόμη και την ανοησία με την οποία τα άτομα και οι συλλογικότητες έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν ό,τι είναι διαθέσιμο σε υλικό επίπεδο. Θα το κάνει αποσαφηνίζοντας τη μερικότητα των ως τώρα επιλογών και το καταστρεπτικά χωριστικό και συγκρουσιακό δυναμικό τους, καθιστώντας την ανανέωση της στάσης των ανθρώπων απέναντι στα υλικά πράγματα μία κατεπείγουσα πραγματικότητα.

Είναι παρήγορες και καλώς συμμορφωμένες ως προς την ενέργεια του Ουρανού στον Ταύρο οι κινήσεις που γίνονται για την οικονομική και κοινωνική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε πρόκειται για την τραπεζική ένωση, είτε για την καθιέρωση ενός υπουργού οικονομικών για την Ένωση, είτε για την ανάγκη υπογράμμισης και ισχυροποίησης της ευεργετικής επίδρασής της σε κοινωνικό επίπεδο. Η επόμενη οκταετία, ωστόσο, αναμένεται να υποδείξει όλες τις αδυναμίες του ως τώρα σχεδιασμού και των συγκρούσεων που αυτός κυοφορεί στον βαθμό που δεν πρόκειται για πραγματική τομή αλλά για πρόφαση ώστε να διατηρηθούν ασυνέχειες και ανισότητες. Και θα το κάνει θεαματικά.

Πρωτοβουλίες για την καλύτερη διάθεση των πόρων του πλανήτη, όπως οι ενεργειακά βιώσιμες μικροκατοικίες, οι πολυάριθμες ιδέες για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων για τη βελτίωση της ισορροπίας της χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη, καθώς και η ανάδυση και αυξανόμενη επιτάχυνση της τάσης για μεγαλύτερη έμφαση στα ουσιαστικά της ανθρώπινης ζωής και το δικαίωμα του πληθυσμού του πλανήτη σε ειρήνη και ασφάλεια (με την αντίστοιχη αντίδρασή της βέβαια, την αυξανόμενη έμφαση στον υπερ-υπερκαταναλωτισμό, το επουσιώδες και χυδαίο, τις ηλίθιες χωριστικές, προκλητικές και χουλιγκανικές κινήσεις στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα), επιπλέον η τεχνολογία ως αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για διάνοιξη ενός καλύτερου δρόμου για την ανθρωπότητα (π.χ. με την Tesla που καθόλου τυχαία ασχολείται με τις χρήσεις του ηλεκτρισμού, έναν από τους αγαπημένους τομείς του Ουρανού, να μπαίνει στο καθημερινό λεξιλόγιο), είναι όλα χρήσιμες ενδείξεις για το πού μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα την επόμενη οκταετία. Ωστόσο, καλό θα ήταν να θυμάται κανείς ότι η ενέργεια που διανέμουν οι πλανητικές αρχές δεν έχει αρνητικό ή θετικό πρόσημο και τελικά η χρήση που της γίνεται και τα αποτελέσματά της επαφίενται στον πράκτορα του χειρισμού της. Κοινώς, στις επιλογές του κάθε ατόμου, έθνους και τελικά της ανθρωπότητας στη ζωή τους. Είθε οι επιλογές να είναι ορθές.

Ο Ουρανός για την επόμενη οκταετία θα επηρεάζει και θα υποβοηθά την πλήρη αναμόρφωση συγκεκριμένου τομέα της ζωής κάθε ζωδίου:

Κριός
Η ενέργεια του Ουρανού θα βρίσκεται εστιασμένη στον τομέα των οικονομικών και συναισθηματικών σου συνηθειών. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να δεις πολύ καθαρότερα τις ατέλειες και τα λάθη που γίνονται σε ό,τι αφορά τις σταθερές σου και τον τρόπο που κερδίζεις και τακτοποιείς τα χρήματά σου. Να αξιολογήσεις ρεαλιστικότερα το εισόδημα που έχεις και το τι ακριβώς κάνεις με την περιουσία σου ή να εξετάσεις και να αντιμετωπίσεις τους λόγους για τους οποίους δεν έχεις εισόδημα και περιουσία. Η διαδικασία θα συνδεθεί άρρηκτα με δραστικές αλλαγές στα σχέδιά σου για το μέλλον, καθώς και με την ασάφεια του σχεδίου και τη θεωρία που συχνά παρεμβάλλεται ανάμεσα στις συλλήψεις, τις εμπνεύσεις και τις ιδέες σου και την επιτυχή υλοποίησή τους. Παράλληλα οι συναισθηματικές σου συνήθειες και κατάσταση και ο τρόπος με τον οποίο πείθεις τον εαυτό σου ότι κάτι δεν χρειάζεται αλλαγή επειδή σε βολεύει, θα αποκαλυφθεί ότι σε πολλά σημεία δεν μπορεί να συμβαδίσει με την ανεξαρτησία και την εξαιρετική ποιότητα που ονειρεύεσαι να έχεις στις σχέσεις με τον σύντροφό σου και τους γύρω σου. Καλό το πάθος, αλλά χωρίς δράση στην πραγματικότητα δεν κουνάει τίποτα. Αν και η διέλευση αυτή μπορεί να σχετιστεί με οικονομικές και συναισθηματικές απώλειες, πρόκειται μόνο για την εκκαθάριση του τοπίου από το περιττό για να μπορέσει το άτομο να προσεγγίσει περισσότερο το ιδανικό του για τη δική του ζωή. Καλό θα ήταν να θυμάται κανείς ότι για να είναι ελαφρύς στο ταξίδι της ζωής του δεν γίνεται να κουβαλήσει όλα τα συμπράγκαλα του παρελθόντος, ούτε να έχει όλες τις ανέσεις που έχει μάθει να νομίζει ότι χρειάζεται.

Ταύρος
Με τον Ουρανό να μπαίνει στο ζώδιό σου, τα συγκεκριμένα συμβάντα που έπονται είναι πραγματικά αδιάγνωστα καθώς η γκάμα των πιθανών εκβάσεων διευρύνεται εκθετικά. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι δεν πρόκειται να ασχοληθείς με την αναμόρφωση και τον αναστοχασμό ενός συγκεκριμένου τομέα της ζωής σου, αλλά του εαυτού σου συνολικά, ως ατόμου, επαγγελματία, γονιού, παιδιού, κοινωνικού όντος, εραστή, συντρόφου, συνεργάτη, φίλου, εξελισσόμενης οντότητας. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά δυναμική και το πρώτο πράγμα που θα σου φανεί να επηρεάζει είναι οι συνήθεις χρόνοι δράσης και αντίδρασής σου. Στην πραγματικότητα, ο Ουρανός πρόκειται να σε αποδεσμεύσει από την πάγια εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και εν συνεχεία προβάλλεις προς τα έξω, φέρνοντας στη ζωή σου τα γεγονότα που θα σου δείξουν το χάσμα αλλά και τη διαδρομή ανάμεσα στο ποιος είσαι και πώς φαίνεσαι και το ποιος θα ήθελες να είσαι και να φαίνεσαι. Οι προσωπικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί σου στόχοι θα χάσουν ακόμη και την τελευταία ρανίδα του αφηρημένου ή θεωρητικού χαρακτήρα που μπορεί να έχουν και θα γίνουν ένας μπούσουλας που πρόκειται να σου υποδείξει πως χρειάζεται να αναπλάσεις τον εαυτό σου και συνεπώς τις σχέσεις σου με τον κόσμο για να έχεις πιθανότητες να βρεθείς εκεί που θέλεις. Τέλος, επειδή η συγκεκριμένη επίδραση αυξάνει την επιρρέπεια στους τραυματισμούς, τα ατυχήματα και τις οξείες σωματικές αντιδράσεις (ως αποτελέσματα άτακτων, ανορθόδοξων ή παράλογων χειρισμών και στάσεων), καλό θα ήταν να είσαι ιδιαίτερα λογικός και προσεκτικός στον τρόπο που χειρίζεσαι το σώμα σου, ώστε να είσαι εσύ η αφορμή για τις αλλαγές που θα βιώσεις κι όχι κάποιος δυσάρεστος εξωτερικός παράγοντας.

Δίδυμοι
Το εφέ του Ουρανού επάνω σου για την επόμενη οκταετία θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Αποκάλυψη τώρα». Ο πλανήτης θα διελαύνει στις πλέον απομακρυσμένες, σκοτεινές και απροσπέλαστες περιοχές του ψυχισμού και της ζωής σου, βοηθώντας σε να συγκεκριμενοποιήσεις τις φοβίες σου, τους ψυχαναγκασμούς σου, τα κρυφά και μυστικά περάσματα του βίου σου, τους αμυντικούς μηχανισμούς που ασυνείδητα έχεις δημιουργήσει για να διαχειρίζεσαι την ύπαρξή σου. Με νέα γνώση, ακαδημαϊκή ή άλλη, καινούριες εμπειρίες και ανοίγματα σε νέα πεδία επαγγελματικά ή προσωπικά, με τη συνδρομή εμπνεύσεων, συνειδητοποιήσεων, ιδεών, ταξιδιών, καθώς και ατόμων που θα σταθούν δάσκαλοι και οδηγοί στη ζωή σου, πρόκειται να πας ενδυναμωμένος να ασχοληθείς μια και καλή με το να οργανώσεις τις άτακτες και ως τώρα αφανείς περιοχές της ύπαρξής σου. Τα γεγονότα θα σε φέρουν ενώπιων εκκρεμών καταστάσεων, συσσωρευμένων παρεξηγήσεων και στρεβλώσεων, παρασκηνίου και γενικώς ενώπιων των πραγμάτων με τα οποία συστηματικά και πάγια απέφευγες να ασχοληθείς ως τώρα. Καλό θα ήταν να θυμάσαι ότι αυτό περιλαμβάνει και το κομμάτι της σωματικής σου υγείας και των σχετικών σου συνηθειών, όπου πια η ανοησία δεν συγχωρείται, καθώς και το κομμάτι των πασαλειμμάτων και κουκουλωμάτων που έχεις επιτρέψει και επιτρέπεις. Μεγάλο κομμάτι σαβούρας (που δεν αντιλαμβανόσουν ως σαβούρα προηγουμένως) πρόκειται να αποχωρήσει κι ενώ αυτό θα είναι λυτρωτικό, θα έχει παράλληλα μία χροιά πένθους γιατί απλά το είχες συνηθίσει.

Καρκίνος
Ο Ουρανός ετοιμάζεται να ανοίξει διάπλατα -να μην πω ανατινάξει με δυναμίτη- την πόρτα του μέλλοντός σου και να σε εισάγει σε μία ολοκαίνουρια αντίληψη των δυνατοτήτων σου. Αυτή με τη σειρά της θα οδηγήσει σε ριζική αναθεώρηση των σχεδίων σου με μία άνευ προηγουμένου καθαρότητα, ρεαλισμό και δυναμικότητα. Οι ιδέες και οι εικόνες που ονειρεύτηκες και γύρω τους δόμησες τη ζωή σου έπεται να αρχίσουν να φαντάζουν λίγες, αναποτελεσματικές και παρωχημένες μέσα από τις συνειδητοποιήσεις που κάνεις για το τι εστί σχέση, συντροφικότητα, μοίρασμα, συνεργασία στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Ο τρόπος που θεωρητικά αντιλαμβάνεσαι την έννοια της ασφάλειας, της απόλαυσης, του μαζί, των σεξουαλικών σχέσεων, του να μοιράσεις τη ζωή σου ή τον επαγγελματικό σου βίο με κάποιον γίνεται ένα τεράστιο κίνητρο καθώς αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να υλοποιηθούν μελλοντικά στη ζωή σου αυτά που χρειάζεσαι για να καλύψεις τις συναισθηματικές και υλικές σου ανάγκες. Η διαδικασία περιλαμβάνει μία πλήρη αναδιάταξη των σχέσεών σου με τον φιλικό σου κύκλο, του τι αντιλαμβάνεσαι ως ποιότητα ζωής και ισορροπία ανάμεσα σε υποχρεώσεις και ελεύθερο χρόνο και του ρόλου που εσύ θέλεις (όχι πρέπει) να διαδραματίσεις στο δρώμενο της ζωής σου. Η διαδικασία θα υποβοηθιέται αφειδώς από εξαιρετικά αποτελεσματικές και εύστοχες ιδέες και εμπνεύσεις καθώς και από ομάδες ανθρώπων, φίλων, ομοϊδεατών, συνεργατών με τους οποίους, επιτέλους, θα συνεννοείσαι.

Λέων
Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει την καρέκλα του να τρίζει κι ακόμη λιγότερο σε σένα, γνωστό οπαδό του «το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς». Ωστόσο, ο Ουρανός είναι εδώ για να σε βοηθήσει να εξετάσεις τα θεμέλια της επιτυχίας σου (ή τα αίτια της αποτυχίας) σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Το θέμα είναι να δεις κατά πόσο τα επιτεύγματά σου στηρίζονται επί του πραγματικού και έχουν τις προδιαγραφές για να σου επιτρέψουν το επόμενο, και το επόμενο και το επόμενο βήμα. Ο Ουρανός σε βοηθά να διακρίνεις τις ασυνέχειες ανάμεσα στην κάπως χαλαρά ιδεαλιστική και θεωρητική στάση που συνήθως επιλέγεις απέναντι σε σύντροφο και συνεργάτες, υπαρκτούς, επιθυμητούς ή εν δυνάμει και στους πολύ-πολύ πραγματικούς και συγκεκριμένους σου στόχους και την ανάγκη σου να διαδραματίσεις ρόλο στο κοινωνικό σου πλαίσιο. Στάσεις και καταστάσεις στον γάμο, την καριέρα, την κοινωνική σου τοποθέτηση, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και με τις ευγενείς σου σκέψεις σχετικά, δείχνουν την ατέλεια και ανεπάρκειά τους και οδηγούν είτε σε κινήσεις για την αποκατάστασή τους, είτε σε ρήξεις όπου η θεραπεία δεν είναι δυνατή. Κοίταζε τον απέναντι γιατί αυτός θα γίνει ο καταλύτης που με τη συμπεριφορά, την ύπαρξή του ή την εμφάνισή στη ζωή σου, θα σε σπρώξει να διεκδικήσεις δυναμικά, πρακτικά και τελικά, αποτελεσματικά, τις δάφνες που σου αξίζουν. Να θυμάσαι ότι οι αλλαγές στην καριέρα και τον γάμο σου, όποιο πρόσημο κι αν έχουν, όσο σοκαριστικές κι αν είναι, εκριζώνουν προβλήματα που θα έκλειναν τον δρόμο σου για περισσότερη χαρά, μεγαλύτερη ζωντάνια, πιο μεστούς έρωτες, περισσότερη δημιουργικότητα.

Παρθένος
Το τι μπορείς να βιώσεις, να καταφέρεις, να γίνεις, να μάθεις, οι δρόμοι που μπορείς να ακολουθήσεις, το πόσο μπορείς να βελτιωθείς, να εξελιχθείς, να σπρώξεις τον εαυτό σου εμπρός πρόκειται να αναβαθμιστεί δραστικά και δραματικά υπό την αιγίδα του Ουρανού την επόμενη οκταετία. Η ενέργεια του πλανήτη παίρνει τη δουλειά, τη ρουτίνα, τα προγράμματά σου, τον τρόπο με τον οποίο συνειδητά, μεθοδικά και ευρηματικά έχεις δομήσει την καθημερινότητά σου, σε επίπεδο άσκησης, συμπεριφοράς, εργασίας, υποχρεώσεων και τα χρησιμοποιεί ως τα κέρατα του Ταύρου που θα σε βοηθήσει να σαρώσεις οποιαδήποτε ανεπάρκεια και μόρφωμα δικής σου κατασκευής σε εμποδίζει να υλοποιήσεις τις δυνατότητές σου. Η διαδικασία σού δείχνει ότι δεν χρειάζεται να περιορίζεσαι από τον τρόπο που σκέφτεσαι, από τις παρέες, από τον συγγενικό σου κύκλο, όταν η πραγματικότητα σε στηρίζει. Παράλληλα σου δείχνει ότι έχεις τον τρόπο να υλοποιήσεις ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για να επιδιώξεις τη διεύρυνση σε όποιο επίπεδο επιθυμείς. Γενικώς αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πανηγυρικά ότι είναι αδύνατον να ανεχτείς και να προχωρήσεις με τρόπους σκέψης, συνήθειες, όνειρα και συγγενικό πλαίσιο που σου πέφτουν ένα και δύο νούμερα μικρά. Έτσι ανοίγεις το μενού για να απολαύσεις επίλυση υποθέσεων που μπορεί να σε ταλαιπωρούν χρόνια και τεράστιες γεωγραφικές, ιδεολογικές και ακαδημαϊκές μετατοπίσεις. Η όποια αταξία είναι πρόσκαιρη και θνησιγενής αφού η τακτοποίησή της βρίσκεται απολύτως μέσα στις δυνατότητές σου.

Ζυγός
Πράγματα που δεν είχες καταλάβει πόσο σημαντικά είναι για σένα και για να είσαι ικανοποιημένος στις ερωτικές σου σχέσεις πρωτίστως και τις οικονομικές σου συνεργασίες δευτερευόντως, πρόκειται να σου αποκαλύψει ο Ουρανός την επόμενη οκταετία. Πρόκειται να μπορέσεις να δεις τι γίνεται κάτω από την επιφάνεια των συνηθειών σου στο σχετίζεσθαι, προσωπικό κι επαγγελματικό, και να αντιληφθείς ότι οι καταστάσεις που μοιράζεσαι στο κρεβάτι σου, τα λεφτά, τις επενδύσεις, τα συναισθήματά σου είναι αδύνατον να σε καλύψουν πραγματικά απλά και μόνο επειδή συμμορφώνονται με την ιδέα που έχεις για το πώς θα έπρεπε να είναι. Έρως ανίκατε μάχαν, αγαπημένε μου Ζυγέ, και ο έρωτας είτε με τη μορφή ενός ανθρώπου, είτε της δημιουργικής ορμής που τροφοδοτείται από μία συναρπαστική ιδέα, είτε της χαράς που ερωτεύεται κανείς στη σχέση του με τα παιδιά του θα σε μπάσει στην ουσία και τον άτακτο και σκοτεινούτσικο τόπο των βαθιών συναισθημάτων και της από κοινού οικονομικής διαχείρισης. Θα δεις ότι η ευγένεια, οι καλοί τρόποι, η τήρηση των κανόνων και η τεχνογνωσία σου στις συμβάσεις των σχέσεων δύσκολα επαρκούν για καλύψουν την ανάγκη σου για πραγματική συναισθηματική και υλική ισορροπία. Το θέμα είναι ότι το καύσιμο που θα καις θα είναι τόσο υψηλής δυναμικότητας που θα επαρκέσει και με το παραπάνω για να σε βοηθήσει να ξαναγράψεις άλλους, καλύτερους, ρεαλιστικότερους κανόνες. Χωρίσματα, φτιαξίματα, εξάρσεις και πάθη είναι μέσα στο μενού. Το πραγματικά σοκαριστικό δεν είναι ότι εκδηλώνονται, είναι ότι ήταν πάντα εκεί.

Σκορπιός
De Profundis ή εκ βαθέων ο τίτλος των πραγμάτων τα οποία ο Ουρανός θα επιτρέψει να αναδυθούν στη συνείδηση και τη ζωή σου την επόμενη οκταετία. Η παραμονή του πλανήτη στο ζώδιο του Ταύρου και τον ζωδιακό σου άξονα μέλλει να αλλάξει ριζικά τις αντιλήψεις σου για τον σύντροφό σου, την έννοια του γάμου και τελικά για το τι είναι «ο άλλος» σε κάθε σχέση της ζωής σου. Οι διαρκείς κρίσεις στο βάθος του ψυχισμού σου και η συνεπακόλουθη αδυναμία σου να βρεις λιμάνι και ζεστασιά ακόμη και στα πιο οικεία σου πράγματα και καταστάσεις, είτε λέγονται οικογένεια, είτε σπίτι, είτε η βαθιά εμπιστοσύνη σου στην ικανότητά σου να μεταμορφώνεσαι και να επιβιώνεις εσαεί, πρόκειται επιτέλους να γίνει παραγωγική και να σε οδηγήσει να δεις ότι η συγχώνευση, η κτητικότητα, η ζήλεια, οι χειρισμοί και εν γένει η αντιμετώπιση του απέναντι στις σχέσεις ως ένα εξάρτημα της ζωής σου προς χειρισμό και συντήρηση, απλά, δεν σε κάνει και ούτε μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Ο Ουρανός βγάζει στη φόρα ανασφάλειες και πεποιθήσεις που σε ωθούν να γραπώνεσαι από τον απέναντι. Φέρνει όμως στην επιφάνεια και την πραγματική εσωτερική ανεξαρτησία, ακεραιότητα, την τάξη και την εντύπωση ότι τα πάντα γίνονται για κάποιον λόγο, τα οποία διαισθάνεσαι στον πυρήνα της ύπαρξής σου. Αυτά τείνεις να χάνεις και να ξεχνάς μέσα στο μπάχαλο της υλικής και συναισθηματικής σου ζωής. Όσο κεραυνοβόλες κι επιθυμητές ή ανεπιθύμητες κι αν είναι οι εξελίξεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, προκύπτουν τελικά από την ανάγκη σου για μία θεμελιώδη υπέρβαση και την αναζήτηση της επαφής με μία τελειότερη σύνθεση και αρμονία με τον «άλλο». Επιτέλους ο απέναντι αρχίζει να υπάρχει και έξω από σένα, στην πραγματικότητα.

Τοξότης
Την καθημερινή σου ζωή, τέλεια μέσα στην ατέλειά της, συνεπή μέσα στην ασυνέπειά της και σταθερή μέσα στην απρογραμμάτιστη αλλαγή της έρχεται να σε βοηθήσει να αναμορφώσεις ο πλανήτης Ουρανός. Δεν πρόκειται για αλλαγή ιδεολογίας, ούτε στόχων, ούτε του τρόπου που σκέφτεσαι για τα πράγματα. Πρόκειται απλώς να δεις το αποτέλεσμα που έχουν όλα αυτά στη ρουτίνα σου, την υγεία σου, το σώμα σου, τις υποχρεώσεις σου και μάλιστα με θεαματικό και δραματικό τρόπο. Ο Ουρανός έρχεται να σου θυμίσει ότι «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». Το ζητούμενο είναι να αντιληφθείς ότι η ρομαντική, ιδεαλιστική, γενναιόδωρη, ομαδική αλλά μάλλον αφηρημένη στάση και σκέψη σου πάνω στη ζωή και κυρίως στις σχέσεις με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου έχει τις ατέλειές της. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν μία συμπεριφορά, στάση, αντίληψη, κουβέντα δεν προάγει τη ρουτίνα σου, δηλαδή δεν σου εξασφαλίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ευκολία και την αποτελεσματικότητα που χρειάζεσαι (γιατί στην πραγματικότητα τη χρειάζεσαι για να είσαι σωματικά και ψυχολογικά υγιής) στα διαδικαστικά, την υγεία, την εργασία, τις υποχρεώσεις σου, δεν μπορείς πλέον να την αφήσεις να παραμείνει στη ζωή σου απλά και μόνο επειδή έχεις συνηθίσει. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ο Ουρανός μικραίνει αποφασιστικά την απόσταση ανάμεσα στις σκέψεις και τα λόγια σου και τον αντίκτυπό τους στην καθημερινή σου ζωή και κυρίως στην υγεία σου και οφείλεις να είσαι όσο ευφυής, ομαδικός και τακτικός μπορείς και να μην παίξεις εκ νέου την κάρτα του «καλού παιδιού».

Αιγόκερος
Ετοιμάσου να ξεχάσεις ό,τι ήξερες για τον έρωτα, για τη σχέση σου με το θέμα «παιδί», για το τι είναι δημιουργικότητα, χαρά, ζωντάνια, διασκέδαση. Η οργάνωση, η ευφυΐα, η νοημοσύνη με την οποία συνηθίζεις να κυνηγάς (και να πιάνεις) την οικονομική και συναισθηματική σου ασφάλεια και γενικά ο αξιοσημείωτος τρόπος με τον οποίο φροντίζεις τις υλικές σου ανάγκες βγαίνει από το στενό του πλαίσιο και πάει να κατακλύσει και να αναμορφώσει άλλες περιοχές της ζωής σου. Κοινώς, βλέπεις πανηγυρικά ότι μπορείς να είσαι το ίδιο αποτελεσματικός, ευρηματικός, καίριος και σε πιο «απαλές» περιοχές της ζωής σου, όπως είναι η ερωτική σου ζωή, η σχέση με τα παιδιά σου, η δημιουργικότητα, ότι η χαρά και η ψυχαγωγία τελικά είναι ανάγκες. Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που θεωρούσαν οι γονείς σου ή εσύ ο ίδιος πριν από δέκα χρόνια επιθυμητό, ευχάριστο, διασκεδαστικό, ερωτεύσιμο, συναρπαστικό μπορεί να μην είναι πια ακριβώς έτσι, ότι το ξεπερασμένο μοντελάκι δεν δουλεύει πια και ότι δεν πρόκειται και να ξαναλειτουργήσει με τον τρόπο που επιθυμείς. Έτσι, αποκαθιστάς τις χαρές της ζωής μέσα σου και βλέπεις ότι είναι αρκετά σημαντικές για να δράσεις σε σχέση με αυτές με τον ίδιο αριστοτεχνικό τρόπο που δρας σε πιο «πεζά» πεδία της ζωής σου. Είτε με την προσθήκη είτε με την αφαίρεση ενός ανθρώπου από την καρδιά σου, είτε λόγω μεγαλύτερης οικονομικής άνεσης είτε στενότητας είτε γιατί επιτέλους αισθάνεσαι ικανοποιημένος συναισθηματικά, είτε γιατί καταλαβαίνεις το αντίθετο, το πιθανότερο, για όλους αυτούς τους λόγους, αυτή την οκταετία κυνηγάς πια τα ωραία στην πραγματικότητα.

Υδροχόος
Το πέρασμα του κυβερνήτη σου Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου διαφοροποιεί πλήρως τη χροιά της βασικής ενέργειας με την οποία κινείσαι στη ζωή σου μετά από μία οκταετία. Προφανώς και δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος και ο τρόπος που επικοινωνείς, εκφράζεσαι και σκέφτεσαι, καθώς κι ο τρόπος με τον οποίο συνδιαλλάσσεσαι με τους ανθρώπους που στελεχώνουν την καθημερινότητά σου έχει αναμορφωθεί πλήρως, κυρίως μέσα από τη δική σου προσπάθεια και τις δικές σου ιδέες που χρεοκόπησαν ή ευδοκίμησαν, μέσα από τις γνώσεις σου και τις μετακινήσεις σου, γεωγραφικές ή ιδεολογικές. Έτσι έρχεσαι στο κατώφλι μεγαλύτερων ακόμη αναδιαρθρώσεων και αλλαγών, καθώς η αναμορφωτική ενέργεια του Ουρανού ετοιμάζεται να περάσει σε βαθύτερο επίπεδο και να ασχοληθεί όχι μόνο με το πώς και τη φιλοσοφική ανάλυση του γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, αλλά με τα πραγματικά τους αίτια. Πράγματα και καταστάσεις του οικογενειακού σου περιβάλλοντος και του σπιτιού σου που θεωρείς δεδομένα και πιθανώς άσχετα κι ασύνδετα με το ποιος είσαι, ξαφνικά φαίνεται όχι μόνο να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τρόπο σκέψης και δράσης σου, αλλά περιοριστικά, ειδικά όπου έχεις θεωρήσει ότι κάτι είναι όχι μόνο δεδομένο, αλλά δεν χρειάζεται κι αλλαγή. Θα αντιληφθείς ξαφνικά ότι υπάρχει ένα πετραδάκι (μπορεί και κοτρώνα) που αγνοούσες στο παπούτσι σου ως τώρα που πλέον έχεις αρχίσει να νιώθεις την πληγή και την ενόχλησή του. Κατανοείς ότι δεν είναι ούτε λογικό ούτε ρεαλιστικό ούτε παραγωγικό ούτε αποτελεσματικό να συνεχίζεις να βαδίζεις έτσι και μπαίνεις σε διαδικασία αναδιαμόρφωσης της οικογενειακής σου κατάστασης, της κατοικίας σου και κυρίως, του εσωτερικού σου χώρου και των θεμελιωδών, εξ ανατροφής, πεποιθήσεών σου, μέσα από το προσωπικό σου πρίσμα. Μετακομίσεις, γεωγραφικές μετατοπίσεις, χαλάρωση ή και ρήξη δεσμών με πρόσωπα που θεωρούσες δεδομένα και ένα μεγάλο κόψιμο του ομφαλίου λώρου είναι στο δρόμο σου για μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και δράσης.

Ιχθύες
Ο Ουρανός από τον Ταύρο έρχεται για να σε βγάλει έξω από τα μοτίβα έκφρασης, επικοινωνίας, συναλλαγής και σχέσης της ζωής σου δείχνοντάς σου πόσο έχεις επιμείνει και πόσα έχεις στωικά υπομείνει για να αισθάνεσαι ότι συνδέεσαι με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου. Η προηγούμενη εμπειρία σου, τα όχι ιδιαίτερα ευχάριστα σχετικά βιώματα και κυρίως οι πάρα πολλές υποθέσεις που αυτή η στάση έχει αφήσει ανοιχτές και εκκρεμείς δημιουργούν μία πάρα πολύ μεγάλη πίεση στους ώμους σου και τελικά καταδεικνύουν την ανάγκη για αλλαγή και διόρθωση στους τρόπους σου. Πρόκειται για το βάρος μυστικών, παρελθόντος, αστοχιών, προβλημάτων υγείας, ανέχειας, αίσθησης ανεπάρκειας που τελικά αναδύεται στη συνείδησή σου και υπογραμμίζει το πρόβλημα επικοινωνίας και έκφρασης όπου υπάρχει. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν θέλεις να εισακούγεσαι, να γίνεσαι κατανοητός και φυσικά να έχεις λόγο στις συζητήσεις σου, τις συμφωνίες που διαπραγματεύεσαι, τις καινούριες γνωριμίες που κάνεις, τη σχέση με τα αδέρφια σου και γενικά οπουδήποτε και από οποιονδήποτε, είναι θεμιτό και χρήσιμο να αναμορφώσεις συμπεριφορές και τρόπους επικοινωνίας που δεν είναι πρακτικά αποτελεσματικοί. Μπορεί να μην σου πηγαίνει απολύτως, ωστόσο ο πρότερος βίος σου και η επιθυμία να μην επιβαρύνεις περαιτέρω τον εαυτό σου και να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη θα σε βοηθήσουν να βρεις μεγαλύτερη λιτότητα, ακρίβεια, τάξη, οργάνωση και αποφασιστικότητα σε όλες σου τις συνδιαλλαγές. Ειδική μνεία οφείλει να γίνει στο θέμα της υγείας σου, καθώς το να συνεχίσεις να αγνοείς αυτό που ξέρεις ότι είναι λάθος θα έχει πολύ αμεσότερα αποτελέσματα στο μέλλον.