Ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθύες: Tο κύμα που αποτραβιέται

19/06/2018

Ο πλανήτης Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων και ένας από τους πλανήτες που κινούνται βραδύτερα γύρω από τον Ήλιο, σήμερα ξεκινάει τη φαινομενικά ανάδρομη κίνησή του στο ζώδιο που κυβερνά

Ο πλανήτης Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων και ένας από τους πλανήτες που κινούνται βραδύτερα γύρω από τον Ήλιο, σήμερα ξεκινάει τη φαινομενικά ανάδρομη κίνησή του στο ζώδιο που κυβερνά. Αυτή θα διαρκέσει ως τις 26 Νοεμβρίου 2018.

Οι τρεις συμπαντικοί πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας αναδρομούν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο −ο Ποσειδώνας εν προκειμένω θα είναι ανάδρομος για πέντε μήνες−, ως εκ τούτου η σχετική αλλαγή στο ενεργειακό σκηνικό λειτουργεί κυρίως σε βαθύτερο επίπεδο ή σε επίπεδο ανθρωπότητας και όχι ατόμου. Τα όποια συμβάντα σχετίζονται με την αναδρομή τους εκδηλώνονται στην ατομική ζωή όταν οι διελαύνοντες πλανήτες σχηματίζουν όψεις με τους δείκτες του προσωπικού γενεθλίου χάρτη του κάθε ατόμου και ποικίλουν ανάλογα με την φύση αυτού του χάρτη και βέβαια τη χρήση που του γίνεται από το άτομο.

Ο Ποσειδώνας είναι γνωστός και ως «μέγας διαλύτης» κι αυτό γιατί η φύση της ενέργειας του, κατεξοχήν συνδεδεμένη με τις έννοιες του ιδεαλισμού και της αφοσίωσης, έχει τη δυνατότητα να δρα διαβρωτικά, αποδομητικά, διαλυτικά για ό,τι έχει γίνει παγιωμένη κατάσταση ή παρωχημένη οργάνωση στην ατομική ή συλλογική ζωή. Οτιδήποτε θεωρείται δεδομένο, βέβαιο, αδιαμφισβήτητο ή καλώς συμμορφούμενο με το ατομικό ή συλλογικό σχέδιο για εξέλιξη σε οποιοδήποτε επίπεδο, επαγγελματικό, προσωπικό, πνευματικό, οικονομικό, υπόκειται σε αλλαγή όταν ο Ποσειδώνας φέρνει στο προσκήνιο της ατομικής ή συλλογικής συνείδησης ένα νέο ιδανικό που φλογίζει την επιθυμία, διασφαλίζει την αφοσίωση και τελικά κάνει δυνατή την υπέρβαση των δεδομένων ώστε ο άνθρωπος ή η ομάδα να κινηθεί πιο κοντά σε αυτό το νέο ιδανικό της.

Ο συγκεκριμένος πλανήτης έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με τις έννοιες της ψευδαίσθησης, της απάτης, του ψέματος, της κατάχρησης, της απώλειας και θεωρείται ότι η ενέργεια του συσκοτίζει, αποπροσανατολίζει, μπερδεύει, θλίβει, αφαιρεί, δημιουργώντας συνθήκες για εσφαλμένες αντιλήψεις, άστοχες αποφάσεις και μη ορθή δράση. Και όλα αυτά μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ενέργειάς του όταν (όπως πολύ συχνά γίνεται) ο άνθρωπος ή η συλλογικότητα αισθάνεται, σκέφτεται, αποφασίζει και δρα βάσει ιδεών, ιδεολογιών ή ιδανικών τα οποία δεν είναι τα ευγενέστερα που μπορεί να συλλάβει και στα οποία μπορεί να «ταχθεί», την κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε όλα τα προαναφερθέντα μπορούν να ισχύσουν.

Όταν οι πρακτικοί, συναισθηματικοί ή νοητικοί προβληματισμοί βρίσκονται σε περίοδο ύφεσης, ο Ποσειδώνας δεν δέχεται την αδράνεια, την τεμπελιά και την ιδιοτέλεια αλλά υπαγορεύει ο επιπλέον χώρος και χρόνος που δημιουργείται να αξιοποιηθούν προς όφελος ενός ευγενούς συλλογικού σκοπού. Ωστόσο, σχεδόν κανείς και σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να αλλάξει όταν περνάει καλά έστω κι αν ξέρει ότι υπάρχει και μεγαλύτερη και ευρύτερη χαρά, επίτευξη, δημιουργικότητα, αγάπη μπροστά. Η δράση του Ποσειδώνα ξεκινάει τότε από τα βαθύτερα επίπεδα της συνείδησης δημιουργώντας μία υποδόρια (ή και έκδηλη, ανάλογα την περίπτωση) θλίψη, αίσθημα ανικανοποίητου και αυτολύπησης που υπονομεύει ακόμη και μία καλή κατάσταση του ατόμου, εάν αυτό έχει αδρανήσει. Στο επόμενο στάδιο μπορεί να εκδηλωθεί σε επίπεδο σωματικής υγείας δημιουργώντας αλλεργικές αντιδράσεις, ανισορροπίες στα υγρά του σώματος ή και στο καθαρά πρακτικό επίπεδο, οδηγώντας το άτομο σε απώλειες περιουσίας, συνεργασιών, ασφάλειας κ.ο.κ. Ό,τι χρειάζεται ο καθένας για να ενεργοποιηθεί εκ νέου και σε ορθότερη κατεύθυνση.

Ειδικά κατά τη διέλευσή του στο ζώδιο των Ιχθύων, ο Ποσειδώνας λειτουργεί ως διαλύτης της ίδιας της σύγχυσης, ψευδαίσθησης και των μηχανισμών άμυνας που ο κάθε άνθρωπος δημιουργεί βάσει εσφαλμένων ιδανικών και οραμάτων για το «μετά» της ζωής του. Αυτά συνήθως είναι ντυμένα με την καλύτερη ποιότητα ρομαντισμού και πιθανώς τα καλύτερα αισθήματα και πλέον ευγενείς σκοπούς που ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί για τον εαυτό του, τη σχέση, τη δουλειά, την οικογένειά του. Κατά τη διέλευσή του στους Ιχθύες, φέρνει, λοιπόν, τον καθένα πιο κοντά σε μία πιο ακριβή θεώρηση της πραγματικότητάς του όπως αυτή είναι και όχι όπως θα ήθελε, όπως αισθάνεται, όπως πιστεύει ή όπως ελπίζει ότι είναι. Κι αυτό είναι σκληρό κι έχει αναπόφευκτα μεγάλο κομμάτι θλίψης μέσα, υπό την έννοια ότι η θλίψη είναι προϊόν της τριβής του παλιού με το καινούριο. Σπανίως κανείς είναι έτοιμος σε όλα τα επίπεδα να διαγράψει μονοκονδυλιά το παλιό, ειδικά όταν το καινούριο δεν προαναγγέλλεται παρά από ένα ιδανικό, μία ιδέα, μία αντίληψη, μία συνειδητοποίηση. Αυτή είναι η διαδικασία στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα από το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2026.

Οι περίοδοι της ανάδρομης κίνησης του πλανήτη χρησιμεύουν τρόπον τινά ως «διαλείμματα» κατά τα οποία η διαδικασία αυτή επιβραδύνεται ώστε τα άτομα και η ομάδα να έχουν χρόνο να ενσωματώσουν την καινούρια πληροφορία, να συντονιστούν καλύτερα με το καινούριο ιδανικό και να διασφαλιστεί ότι η μετάβαση θα γίνει χωρίς ο πράκτορας δράσης, που είναι ο άνθρωπος ή η ανθρωπότητα, να καταστεί ανενεργός και πλήρως ηττημένος από τις περιστάσεις. Κοινώς, την περίοδο που επέρχεται μπορεί ο καθένας να μπει στη διαδικασία να δώσει δεύτερες και τρίτες και πολλοστές ευκαιρίες σε άτομα, ιδέες, καταστάσεις, ασχολίες, πίστεις για τα οποία ήδη αμφιβάλλει έστω και τόσο ανεπαίσθητα που ελάχιστα το αντιλαμβάνεται. Αυτό έχει μία ανακουφιστική χροιά επιστροφής στο γνώριμο, ωστόσο ενισχύει αναπόφευκτα την αίσθηση ότι το γνώριμο έχει πια ξεπεραστεί. Συνήθως συνοδεύεται από θλίψη ή και θυμό και καμιά φορά μία άστοχη εμμονή. Σε άλλη περίπτωση ακόμη κι αν το ίδιο το άτομο δεν το επιθυμεί, προσεγγίζεται από τα πράγματα του παρελθόντος του για να πάρει σε αυτή την περίπτωση από τον διάλογο μαζί τους μία διαβεβαίωση ότι καλώς προχωρά.

Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται κανείς να ξε-δει ότι έχει δει, να ξε-αισθανθεί ό,τι έχει αισθανθεί, να ξεχάσει τα συμπεράσματά του ή να ματαιώσει τα ανοίγματά του. Αυτό που όμως είναι εφικτό στο ακόλουθο διάστημα είναι να χαμηλώσει ταχύτητα και να φροντίσει τις υποθέσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, ώστε να αποδώσει στο παρελθόν του και σε ό,τι τον κουβάλησε ως εδώ τις «τιμές» που του αναλογούν, ώστε στην περίοδο από Νοέμβριο και μετά να συντονιστεί αποτελεσματικότερα και πιο ελαφρύς με τα νέα του ιδανικά, όποια μορφή κι αν αυτά τώρα παίρνουν.

Δείτε πώς αναμένεται να επηρεάσει η αναδρομή του Ποσειδώνα στους Ιχθύες το κάθε ζώδιο εδώ.