Ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό

05/10/2018
Η εξιδανίκευση των επιβλαβών «αναγκών»

Η Αφροδίτη ξεκινάει την ανάδρομη πορεία της σήμερα 5 Οκτωβρίου του 2018 στο ζώδιο του Σκορπιού. Θα ολοκληρώσει την ανάδρομη κίνησή της περίπου σε έναν μήνα, στις 15 Νοεμβρίου 2018. Κατά την περίοδο της αναδρομής της Αφροδίτης, αισθανόμαστε την ανάγκη να γυρίσουμε πίσω σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις, τα οποία είχανε αξία για μας στο παρελθόν.

Στο ζώδιο του Σκορπιού, ο πειρασμός της ανάδρομης Αφροδίτης παίρνει τη μορφή συναισθηματικών και οικονομικών μοτίβων που μας είχανε προσφέρει ικανοποίηση σε κάποια άλλη, παλαιότερη φάση της ζωής μας.

Στην όχι τόσο καλή εκδοχή αυτό σημαίνει επιστροφή σε πιο ακατέργαστες δικές μας συμπεριφορές, πιο εγωιστικές, πιο σκληρές και παράφορές, εφόσον είχαν αποδώσει στο παρελθόν. Μπορεί να βρεθούμε ή και να επιδιώξουμε τη συναναστροφή με ανθρώπους που υποδαυλίζουν τις φοβίες, την ανασφάλεια, την ανεξέλεγκτη ερωτική επιθυμία, τη ζήλια και άλλες τέτοιες χαριτωμένες ποιότητες.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι ότι διακινδυνεύουμε, δημιουργώντας ένταση και δυσαρμονία, τις προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών, διαπραγματεύσεων και συζητήσεων για μία καινούργια επαγγελματική συνεργασία ή συμφωνία, καθώς και του φλερτ που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι παραπάνω.

Αν μια σχέση έχει βάσεις, θα αντιμετωπίσουμε απλώς δυσκολία στο να ικανοποιήσουμε τις σχετικές μας ανάγκες αυτή την περίοδο, πριν καταλήξουμε στη συνειδητοποίηση ότι τα μοτίβα, στα οποία έχουμε επιστρέψει δεν μας ικανοποιούν και έχει έρθει ο καιρός να το απορρίψουμε.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υγιείς βάσεις και καλή θέληση και από τις δύο πλευρές για να προσεγγίσουν με νοημοσύνη και ψυχραιμία τα προβλήματα της προσωπικής ή επαγγελματιής σχέσης σε βάθος, τότε αυτή είναι πολύ ευκολότερο να τελειώσει, αυτή την περίοδο, επειδή ακριβώς το οτιδήποτε άπτεται των μοιρασμένων πόρων, υλικών, συναισθηματικών, νοητικών, δοκιμάζεται.

Οποιαδήποτε συμφωνία ή διαπραγμάτευση δεν έχει στηθεί με γνώμονα το κοινό συμφέρον κινδυνεύει να καταρρεύσει, καθώς ένα ή και τα δύο μέρη βγάζουν στην επιφάνεια εγωιστικά τις ανάγκες τους και γίνονται μονομερείς κι ανταγωνιστικοί στον τρόπο τους. Η περίοδος της ανάδρομης Αφροδίτης είναι μία περίοδος εκπτωσηςς αξιών, καθώς η σκέψη δυσκολεύεται να διακρίνει το πραγματικά ωφέλιμο από το γνώριμο εστω και επιβλαβές.

Η επίδραση της αναδρομής της Αφροδίτης γίνεται αισθητή σε διαφορετικό τομέα της ζωής κάθε ζωδίου:

Κριός
Αισθάνεσαι την ανάγκη να καταφύγεις σε συναισθηματικούς χειρισμούς, σκηνές και ανταγωνιστικές συμπεριφορές στις ερωτικές σου σχέσεις και τις οικονομικές συνεργασίες προκειμένου να καθησυχάσεις την ανασφάλειά σου και τον φόβο σου ότι οι συνεργάτες ή ο σύντροφός σου δεν θα κάνουν την ίδια επένδυση σε χρόνο και χρήμα στο κοινό σας εγχείρημα, είτε αυτό λέγεται project, είτε προσπάθεια να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα από κοινού.

Ταύρος
Η αναδρομή της κυβερνήτη σου Αφροδίτης απειλεί να σε γυρίσει σε συνήθειες αυτοκαταστροφικές μέσα από τον ανταγωνισμό, την υπερβολική κτητικότητα και την προσπάθεια να ελέγξεις τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σου, με αγαθή πρόθεση αλλά αμφίβολα μέσα. Αυτό συμβαίνει καθώς προσπαθείς να εξισορροπήσεις τον αποσυντονισμό που αισθάνεσαι σε επίπεδο σωματικής υγείας, ρουτίνας και επαγγελματικής καθημερινότητας.

Δίδυμοι
Η έλξη των κακών σου συνηθειών σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης στη δουλειά και την προσωπική σου ζωή, καθώς και σε θέματα υγείας, διατροφής και άσκησης, γίνεται τεράστια. Μοιάζει περισσότερο από κάθε τι άλλο να θες να λειτουργήσεις όπως ξέρεις, έστω και αν δεν σου κάνει καλό. Το άλλοθί σου είναι ότι αναγκάζεσαι να το κάνεις για να προστατεύσεις τη σχέση με τα παιδιά σου, κάποιο δημιουργικό εγχείρημα, την ερωτική σου σχέση, καθώς αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία από το να ασχολείσαι με «βαρετές λεπτομέρειες».

Καρκίνος
Είσαι έτοιμος να γυρίσεις σε παλιούς τρόπους διασκέδασης και σε παλιές αγκαλιές με την ελπίδα ότι θα βρεις περισσότερη ερωτική χαρά και ικανοποίηση. Παράλληλα ο Πειρασμός να επιστρέψεις σε δοκιμασμένες συνταγές κερδοφορίας στη δουλειά σου είναι μεγάλος, έστω κι αν πρέπει να γίνει σε βάρος της δημιουργικότητάς σου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις σχέσεις με τα παιδιά σου όπου τείνεις να αγνοήσεις σημαντικά θέματα ή να τα κακομάθεις για προσωπική σου ευκολία και γιατί φοβάσαι τι μπορεί να δεις.

Λεων
Θέλεις να γίνεις εαυτούλης στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον με τη δικαιολογία ότι τα πράγματα στη σχέση σου με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου και στον γάμο σου δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελες. Στη δουλειά πηγαίνεις να κόψεις έξοδα και να βρεις τρόπο να γίνεις πιο κερδοφόρος, όμως η φτήνια τρώει τον παρά. Αντί να μένεις στα επιφανειακά παράπονα, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να βρεις τι φταίει στις συναλλαγές και τους στόχους σου για το ότι αισθάνεσαι μόνος και αστήρικτες.

Παρθένος
Πηγαίνεις να γίνεις μυστικοπαθής, χειριστικός, απότομος και με αυτόν τον τρόπο να σπρώξεις μακριά σου τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, στην προσπάθειά σου να ανανεώσεις τις πηγές του εισοδήματός σου και της συναισθηματικής σου ασφάλειας. Παράλληλα μπορεί να δεις διαπραγμάτευσεις να καθυστερούν και συμφωνίες να πηγαίνουν πίσω, λόγω ασυμφωνίας σε οικονομικό επίπεδο, καχυποψίας, αμφιβολιών ή έλλειψης χρηματοδότησης.

Ζυγός
Η αναδρομή της κυβερνήτη σου Αφροδίτης σε ξεβολεύει εντείνοντας την ανασφάλειά σου και τις συναισθηματικές σου αμφιβολίες, ενώ σε πρακτικό επίπεδο φέρνει έξοδα. Αυτες οι ροπές αμφιβόλου ποιότητας, ξεκινούν από τις αλλαγές που βιώνεις σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στον ψυχισμό σου και από τον φόβο σου ότι θα βγεις χαμένος στο τέλος, συναισθηματικά ή οικονομικά. Είσαι ιδιαίτερα επιρρεπής στο σεξ σαν πανάκεια και στο φαγητό σαν παρηγοριά, αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και οι δύο, που αποτυγχάνουν να σε ικανοποιήσουν.

Σκορπιός
Τείνεις να γίνεις το θύμα του χειρότερού σου εαυτού, καθώς αισθάνεσαι δικαιολογημένος στο να παραδοθείς στη ζήλια, τις αμφιβολίες, τα αρνητικά σενάρια και τη συναισθηματική εκμετάλλευση με στόχο να διαφυλάξεις τον εαυτό σου ή να διατηρήσεις μία σχέση ή συνεργασία που πλέον δεν πληροί τις προδιαγραφές σου. Εναλλακτικά η προσοχή που εισπράττεις από την παρούσα ή παλαιότερές σου σχέσεις καλό θα ήταν να μη γίνει δικαιολογία για να συμπεριφέρεσαι ανάρμοστα επειδή νιώθεις επιβεβαιωμένος.

Τοξότης
Δευτερολογείς απέναντι σε συμπεράσματα που έχεις βγάλει για ανθρώπους, καταστάσεις και συνήθειες που φέρονται τοξικά για τη ζωή σου, είτε αυτό αφορά την υγεία είτε την ψυχολογία σου. Προσπαθείς να εξωραΐσεις καταστάσεις που αφορούν τα επαγγελματικά σου σχέδια, πράγμα μπορεί να σου κοστίσει οικονομικά ή σε κύρος. Στην προσωπική σου ζωή, ο χρόνος που διαθέτεις για φίλους και χόμπι θα έπρεπε να πηγαίνει αλλού, ώστε να μη δημιουργείς εκκρεμότητες και να μη στρεσάρεσαι.

Αιγόκερος
Θυμάσαι κάποιες από τις όχι-καλύτερές σου ποιότητες στη συμπεριφορά σου απέναντι στους φίλους σου, καθώς χάρη ενός έρωτα ή των παιδιών σου επιδιώκεις μόνο ό,τι σε βολεύει και σε εξυπηρετεί. Παράλληλα έχεις αμφιβολίες για το μέλλον της σχέσης ή του γάμου σου, καθώς δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τον σύντροφό σου και αισθάνεσαι ότι δεν έχετε κοινούς στόχους και όραμα. Επαγγελματικά μπαίνεις στον πειρασμό να γίνεις άκαμπτος και να αγνοήσεις ότι κάποια πράγματα δεν έχουν μέλλον.

Υδροχόος
Ετοιμάζεσαι να το παίξεις θύμα ή θύτης στην καριέρα σου και μάλιστα προφασιζόμενος ιδεολογικούς λόγους, κάποιο επικείμενο άνοιγμα ή και την επιθυμία να περισώσεις πράγματα και καταστάσεις στο γραφείο. Τίποτα από αυτά δεν είναι καλός σύμβουλος εφόσον σε εξωθούν να αγνοήσεις τα βαθύτερα προβλήματα. Σε προσωπικό επίπεδο αμφιβάλλεις για τους στόχους σου στον γάμο ή τη σχέση σου, είτε λόγω παρεμβάσεων τρίτων, είτε λόγω οικογενειακών νοοτροπιών που καιρός είναι να ξεπεράσεις.

Ιχθύες
Βουρ με τα μούτρα στην ανανέωση θέλεις να πέσεις, είτε πρόκειται για εκδρομή, ακαδημαϊκό εγχείρημα, επιμορφωτική δραστηριότητα, είτε για μία καινούργια παρέα ή οπτική γωνία. Βέβαια, θα βρεθείς να κάνεις μία από τα ίδια και να είσαι με τους ίδιους, καθώς θέλεις ανανέωση χωρίς την ανανέωση και χωρίς να πας σε βάθος. Να δυσπιστείς απέναντι σε οικονομικές συναλλαγές, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, καθώς δύσκολα μπορούν να φέρουν κάτι καινούργιο. Παρομοίως επαναληπτικές θα είναι και οι ερωτικές γνωριμίες της περιόδου.