ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ

20/04/2018

Απίστευτα αφοσιωμένο και δοτικό ζευγάρι

Το ερωτικό ταίριασμα μεταξύ δυο Παρθένων είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε μια πολύ αρμονική ένωση. Το «πάντρεμα» των δυο αυτών εξαιρετικά πρακτικών και εργατικών ζωδίων δημιουργεί ένα απίστευτα αφοσιωμένο και δοτικό ζευγάρι παρόλο που οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ τους είναι λίγο σπάνιες. Το γεγονός ότι είναι εξίσου τελειομανείς και σκεπτικιστές μπορεί να τους οδηγήσει σε διαμάχες, που το δίδυμο Παρθένος με Παρθένο θα λύσει σύντομα και θα προχωρήσει σε πιο ευχάριστες στιγμές.

Η σχέση Παρθένου με Παρθένο λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, ιδιαίτερα για τα ζευγάρια που συγκατοικούν ή έχουν παιδιά.. Δεν υπάρχει σύγχυση για την ανάθεση αρμοδιοτήτων και οι δύο σύντροφοι νοιώθουν αρκετά άνετα με αυτόν τον διακανονισμό. Το να φτιάχνουν λίστες με πράγματα, να κρατάνε λογαριασμούς και να έχουν τα πάντα σε τάξη είναι πράγματα δευτερεύουσας σημασίας και για τους δύο συντρόφους. Είναι έντονα διαισθητικοί και έχουν εξαίρετο γούστο. Όσο δεν γίνονται σκληροί ο ένας με τον άλλο η σχέση τους θα γίνεται ολοένα και πιο ικανοποιητική.

Ο πλανήτης Ερμής κυβερνά τον Παρθένο. Ο Ερμής αντιπροσωπεύει την επικοινωνία και κατ’επέκταση οι Παρθένοι είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί. Σαν ρομαντικό ζευγάρι ταυτίζονται ο ένας στις συχνότητες του άλλου. Ο Παρθένος εντοπίζει τις λεπτές διαφορές των λέξεων και διαβάζει τη γλώσσα του σώματος βγάζοντας έτσι αναλυτικά συμπεράσματα. Ένα από τα δυνατά σημεία αυτής της σχέσης είναι η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία. Επίσης η ικανότητα για συζήτηση και η λογική που διακρίνει τους δύο Παρθένους μπορεί να επιλύσει όλα τους τα προβλήματα έκφρασης. Πρόκειται για μια πολύπλευρη και ευφυέστατη ομάδα.

Ο Παρθένος είναι ζώδιο της Γης και αποτελεί μια πρακτική φυσιογνωμία. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που αρέσκεται να περιτριγυρίζεται και να διαθέτει καλαίσθητα πράγματα και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Γι’αυτούς αξίζει να αναζητούν το τέλειο και δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους..

Ο Παρθένος λειτουργεί προσεκτικά πριν προβεί σε οποιοδήποτε βήμα και είναι αυθεντία στο να προσδιορίζει τις κινήσεις άλλων- ακόμα και αν αυτό απαιτεί θυσίες. Η εκλεκτικότητα καθιστά το δίδυμο Παρθένου με Παρθένο ένα εκπληκτικά ρομαντικό ζευγάρι.

Ο Παρθένος είναι Μεταβλητό ζώδιο. Προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε περίσταση και σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον. Οι διαμάχες μεταξύ Παρθένων είναι σπάνιες και αν υπάρξουν είναι σύντομες. Οι Παρθένοι δεν είναι ούτε πιεστικοί ούτε αυταρχικοί και μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τις ασχολίες τους. Ο Παρθένος είναι πάντα το ζώδιο που ακολουθεί και όταν πρόκειται για δυο Παρθένους μαζί αυτή η ενέργεια διπλασιάζεται και δημιουργείται ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η ισορροπημένη και δομημένη προσέγγιση που έχουν για τη ζωή, την εργασία, τη διασκέδαση και τη δέσμευση. Είναι απίστευτα συμβατοί μεταξύ τους και αυτό είναι εμφανές τόσο στους ίδιους αλλά και στον περίγυρο τους. Και οι δύο μαζί αποτελούν ένα υπέροχο ζευγάρι που ευχαριστεί ο ένας τον άλλο και συνεργάζονται για την τέλεια σχέση.

Ερωτευμένος Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι ένα αίνιγμα στα ζητήματα καρδιάς. Την μια στιγμή είναι σιωπηλοί και απόμακροι, την άλλη είναι πιο ανοιχτοί κι απ’ τους Διδύμους. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην μάχη που δίδεται μέσα τους. Είναι ευάλωτοι αλλά δεν θέλουν να το ξέρεις. Μερικές φορές θέλουν να σου πουν τι νιώθουν, άλλες τα κρατάνε για τον εαυτό τους. Και δυστυχώς, ίσως δεν γνωρίσεις ποτέ τον πραγματικό τους εαυτό. Είναι τόσο απασχολημένοι με το να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ώστε να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό, που τελικά δεν κάνουν αυτό που θέλουν.

Οι Παρθένοι τα θέλουν όλα τέλεια: κάθε λεπτό, κάθε λέξη, κάθε πράξη. Εξιδανικεύουν πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά με πρακτικό τρόπο. Πιστεύουν ότι όλα πρέπει να μπουν σε τάξη από μόνα τους (ακόμα κι αν δεν το βλέπουν να συμβαίνει) και συχνά μένουν σε σχέσεις περισσότερο απ’ όσο πρέπει γιατί δεν θέλουν να τα παρατήσουν έτσι απλά. Έχουν επενδύσει τον πολύτιμο χρόνο τους σε σένα. Επίσης κολλάνε στο παρελθόν (όπως οι Καρκίνοι) και δυστυχώς, το αναβιώνουν στις σχέσεις του παρόντος. Όμως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και αυτό είναι κάτι που οι Παρθένοι επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν.

Συνήθως, δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις για τα ερωτικά τους, αλλά υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Μπορούν πάντως, να γίνουν απίστευτα ρομαντικοί όταν βρεις το κουμπί τους. Έχουν σε τεράστια εκτίμηση τον έρωτα και ξέρουν πώς να φλερτάρουν με τον «σωστό» τρόπο. Αν και δείχνουν ότι ελάχιστα πράγματα μπορούν να τους αγγίξουν, βαθιά μέσα τους τα συναισθήματα χτυπάνε κόκκινο, οι Παρθένοι υποφέρουν για την αγάπη.

Προσπαθούν να τα ταιριάξουν όλα στην δική τους εικόνα ενός τέλειου κόσμου. Για παράδειγμα, παίρνουν πολύ σοβαρά τα λόγια, αυτά που σου λένε κι αυτά που τους λες. Ο Παρθένος περιμένει ότι θα κάνεις αυτό ακριβώς που του υποσχέθηκες. Θα σκιστεί να σου βρει μια λύση. Την οποία πρέπει τουλάχιστον να δοκιμάσεις, αλλιώς θα πέσεις στα μάτια του.

Βασικά, αν ζητήσεις συμβουλή από Παρθένο ή να την ακολουθήσεις ή να τον πείσεις ότι κάνεις κάτι για την κατάστασή σου. Αν τον αγνοήσεις, μπορεί να κάνει κι αυτός το ίδιο την επόμενη φορά που θα τον χρειαστείς.

Επιχείρηση Γοητεία

Οι Παρθένοι είναι επιρρεπείς σε άτομα που τους κακομεταχειρίζονται συναισθηματικά από νεαρή ηλικία. Ή το αντίθετο: Μπορεί να είναι με κάποιον που τον κάνουν ότι θέλουν, αλλά στην πορεία διαπιστώνουν ότι δεν το σέβονται αρκετά ώστε να μείνουν μαζί του για καιρό.

Όπως και ο Ταύρος, ο Παρθένος χρειάζεται μια αίσθηση αγνών προθέσεων, κάτι γλυκό να πλανάται στην ατμόσφαιρα για να κάνει έρωτα- ακόμα κι αν δεν είναι ερωτευμένος. Εννοείται πως προτιμά να νιώθει κάτι για τον παρτενέρ του και συχνά θα αρνηθεί το στεγνό, σκέτο σεξ. Σίγουρα θα έχει περιπέτειες της μια βραδιάς, αλλά όσο περισσότερο αρχίσει να γνωρίζει τον εαυτό του, τόσο θα συνειδητοποιεί ότι τα εφήμερα δεν είναι το είδος του. Ο Παρθένος θέλει περισσότερα από σεξ.

Είναι τέτοια η σύγκρουση μέσα τους, που εύκολα τους περνάς για μυγιάγγιχτους και λεπτολόγους. Η αλήθεια είναι πως θίγονται εύκολα πάντως, και ο καλύτερος τρόπος να χειριστείς την κατάσταση είναι να τους πεις ότι έχουν δίκιο για οτιδήποτε έχουν φρικάρει εκείνη την στιγμή. Και το επανεξετάζετε αργότερα, αν θέλεις. Ο Παρθένος θέλει να νιώθει ότι έχει πάντα δίκιο. Και το ξέρει. Είναι ο πρώτος που θα σου πει πόσο αγύριστο είναι το κεφάλι του.

Συναστρίες με Παρθένο

Οι Παρθένοι έχουν καταπληκτική εγκεφαλική επικοινωνία με τους Διδύμους, αλλά στην πορεία κουράζονται με δυο μωρά στο σπίτι. Κι ενώ στους ανοιχτόμυαλους Διδύμους αρέσουν οι μεγάλες συζητήσεις με ενδιαφέρον αντικείμενο, οι Παρθένοι που πραγματικά το απολαμβάνουν, τους το χαλάνε γιατί είναι πάντα έτοιμοι να αρπαχτούν.

Τα δύο άλλα ζώδια της Γης (Ταύρος, Αιγόκερως) δείχνουν συμβατά, αλλά ας τους με έναν Παρθένο και εκείνος θα βρει όλα τα στραβά και ανάποδα που τους εμποδίζουν να μείνουν για καιρό μαζί. Από την ομάδα του Νερού, οι Σκορπιοί και οι Καρκίνοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μια σχέση ζωής με ένα Παρθένο και έπονται οι Ιχθείς. Με τους Ζυγούς οι Παρθένοι από ένα σημείο και μετά υποφέρουν γιατί δεν λαμβάνουν την αγάπη και αφοσίωση που χρειάζονται.

Τα ζώδια της Φωτιάς γίνονται πολύ καλοί φίλοι με τους Παρθένους αλλά ίσως δεν μπορέσουν ποτέ ο ένας να καταλάβει τον άλλον πραγματικά. Εξαρτάται πάντα και από τα υπόλοιπα στοιχεία στον χάρτη τους. Αν πάντως ο ένας είναι καθαρή Γη και ο άλλος καθαρή Φωτιά, ο Παρθένος τον πατρονάρει χωρίς να το συνειδητοποιεί την ίδια ώρα που το ζώδιο της Φωτιάς εκνευρίζεται με αυτό χωρίς να καταλαβαίνει ότι ο Παρθένος θέλει μόνο να βοηθήσει. Τελικά πάντως, οποιοσδήποτε έχει καλή καρδιά, αγνά συναισθήματα και πρακτικό πνεύμα μπορεί να τα πάει καλά με τους Παρθένους.

Θυμήσου:

Όλοι έχουμε κρυμμένους σκελετούς στην ντουλάπα μας. Οι Παρθένοι όμως έχουν περισσότερους. Απαιτούν τελειότητα, περισσότερο απ’ τον εαυτό τους. Κι ενώ κρατάνε τα περισσότερα αδύναμα σημεία τους μυστικά θα είναι οι πρώτοι που θα σου μιλήσουν για τα κουσούρια τους- αυτά που δεν μπορούν να κρύψουν. Να τους ακούς προσεκτικά πάντως, λένε πάντα την αλήθεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι Παρθένοι είναι η κριτική επιτροπή του πλανήτη, δεν το ελέγχουν. Αλλά δεν είναι ποτέ και με κανέναν τόσο αυστηροί όσο είναι με τον ίδιο τους τον εαυτό. Πες τους μια καλή κουβέντα όποτε μπορείς.

Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να ανακαλύψεις τον καλό τους εαυτό. Αν τους δείξεις ότι είσαι εύκολος άνθρωπος και έχεις μια σχετική κατανόηση κάθε φορά που οι Παρθένοι φρικάρουν με κάτι, με τον καιρό θα γίνουν ζυμάρι στα χέρια σου.