ΖΥΓΟΣ - ΖΥΓΟΣ

ΖΥΓΟΣ - ΖΥΓΟΣ

20/04/2018

Από τις πιο ευχάριστες, ρομαντικές και εξισορροπημένες σχέσεις

Όταν δύο Ζυγοί έλκονται ερωτικά δημιουργούν μια από τις πιο ευχάριστες, ρομαντικές και εξισορροπημένες σχέσεις. Η αρμονία και η αισθητική είναι στοιχεία εξέχουσας σημασίας για τον Ζυγό, ενώ η ένωση δύο Ζυγών συγκεντρώνει την εξισορροπημένη και έξοχη δεξιοτεχνία τους σε οτιδήποτε κάνουν μαζί. Ο Ζυγός είναι το Ζώδιο της Συνεργασίας.

Στον Ζυγό αρέσει να είναι ερωτευμένος και δύο Ζυγοί μαζί δημιουργούν μια μαγευτική σχέση. Εάν απλά βγαίνουν ραντεβού, σίγουρα θα περνούν τον χρόνο τους βλέποντας ρομαντικές ταινίες ή πηγαίνοντας σε καφέ, εάν συγκατοικούν το σπίτι τους θα μοιάζει με γκαλερί έργων τέχνης, γεμάτο με τα καλύτερα και ομορφότερα πράγματα.

Ο Ζυγός θέλει την αγάπη όλων-κάποιες φορές μέχρι υπερβολής. Αποφεύγουν τις συγκρούσεις, αν όμως προκύψει κάποια δεν θα διστάσουν να υποχωρήσουν προκειμένου να διατηρήσουν την ηρεμία στη σχέση. Δεν πρόκειται για ανειλικρίνεια ή για έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά οι συγκρούσεις τους κάνουν να νιώθουν πολύ άβολα.

Αυτό είναι κατανοητό από το ζευγάρι Ζυγού με Ζυγό και γι’ αυτό δύσκολα θα πιέσει κάποιος τον άλλο για συμβιβασμό. Ο Ζυγός είναι πολύ πιο ισορροπημένος όταν βρίσκεται σε μια σχέση ενώ και στους δύο αρέσει να έχουν κάποιον να θαυμάζουν και να του δοθούν. Είναι πανευτυχείς όταν έχουν δίπλα τους κάποιον με παρόμοια ενδιαφέροντα με τον οποίο θα μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Η Αφροδίτη (Έρωτας) είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον Ζυγό. Δυο Ζυγοί μαζί μοιράζονται μια ευτυχισμένη, ρομαντική σχέση γεμάτη ομορφιά, αισθησιασμό και απόλυτη ευχαρίστηση. Δεν είναι περίεργο που αυτοί οι δύο ταιριάζουν! Κακομαθαίνουν τον εαυτό τους και τον σύντροφο τους- κάποιες φορές μάλιστα μέχρι υπερβολής. Τα πλουσιοπάροχα γεύματα και η υπερβολική τεμπελιά μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία τους. Δύσκολα όμως ένας Ζυγός θα αντισταθεί σε αυτές τις απολαύσεις. Η εικόνα μάλιστα παραπέμπει στους αρχαίους ολύμπιους θεούς που ξαπλωμένοι απολάμβαναν τα λουκούλλεια γεύματα τους.

Ο Ζυγός είναι ζώδιο του Αέρα. Θέτουν τις πνευματικές τους ικανότητες πάνω από οτιδήποτε άλλο, τους αρέσει η διανόηση και εκτιμούν τις τέχνες, τον κινηματογράφο και όλα τα είδη της πολιτισμικής αναζήτησης. Πειστικοί, ευγενικοί και διπλωμάτες, οι Ζυγοί είναι οι δίκαιοι δικαστές του κόσμου. Και οι δύο μαζί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διπλωματία τους προκειμένου να εξομαλύνουν οποιαδήποτε πιθανή διαμάχη με τιμή και αξιοπρέπεια.

Ο Ζυγός είναι Παρορμητικό ζώδιο, ένα χαρακτηριστικό, που του επιτρέπει να θέτει σε λειτουργία νέα σχέδια και να κινητοποιεί τους άλλους. Δύο Ζυγοί μαζί μπορούν να συνεργαστούν πολύ καλά για να υλοποιήσουν οποιοδήποτε σχέδιο βάλουν στο μυαλό τους.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η απίστευτη διπλωματία τους, η καλοσύνη τους και ο σεβασμός που έχουν ο ένας για τον άλλο. Αυτοί οι δύο μπορούν να δημιουργήσουν ερωτική σχέση μακράς διαρκείας, λόγω της αμοιβαίας κατανόησης που έχουν για τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του συντρόφου τους. Η δέσμευση τους ενδέχεται να είναι μεγάλη και σταθερή.

Ερωτευμένος ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί αναζητούν την ομορφιά σε όλες τις μορφές της. Και την αρμονία. Ακόμα και όταν η σχέση πνέει τα λοίσθια ο Ζυγός αποφεύγει να πει «τέλος». Δεν αντέχει να πληγώσει κανέναν, τα σκληρά συναισθήματα είναι μια από τις άσχημες πραγματικότητες που δεν θέλει να βλέπει. Έτσι, μπορεί να μείνει σε μια σχέση περισσότερο απ’ όσο θα ‘πρεπε, μόνο επειδή η διατάραξη της αρμονίας δεν είναι καθόλου όμορφη. Οι Ζυγοί κάνουν τα πάντα για την αρμονία, γιατί μέσα τους ξέρουν ότι το πραγματικό φως βρίσκεται στο γαλήνιο κέντρο του κυκλώνα.

Αυτό είναι ο Ζυγός: το μάτι του κυκλώνα. Αρχίζει κάτι και μετά απομακρύνεται για να το δει να εκτυλίσσεται από απόσταση, όπου είναι ασφαλής. Ο Ζυγός είναι ο απόλυτος «παρατηρητής» της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Την μελετάει – σε μελετάει- και υπολογίζει τι ξέρει και τι πιστεύει. Βάζει και τους φίλους του να σε μελετήσουν για να δουν αν «αξίζεις». Στο τέλος, θα αποφασίσει μόνος του. Αλλά αν βρει λόγο να μην σε εμπιστεύεται, έχασες.

Ο Ζυγός έχει έναν εξαίσιο κοινωνικό κύκλο και πολλούς υποστηρικτές. Αν παρατηρήσεις προσεχτικά όμως, θα δεις ότι τους κρύβει τον πραγματικό του εαυτό. Συνήθως υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος τον οποίο πραγματικά εμπιστεύεται, κάποιος από την οικογένειά του ίσως. Αν σου ανοίγει την ψυχή του σε σταθερή βάση, είσαι ο άνθρωπός του.

Οι Ζυγοί είναι εξπέρ στο να παραποιούν το ίδιο τους το πεπρωμένο. Δυσκολεύονται να πάρουν μια σοβαρή απόφαση, αλλά όταν το κάνουν κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη. Πιστεύουν σε σημάδια και προλήψεις. Τα θεωρούν οιωνούς και τα λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη στην ζωή τους.

Επιδιώκουν μια σχέση στην οποία νιώθουν άνετα και προπάντων ηρεμία. Πολλοί άντρες Ζυγοί διαλέγουν μια κατά πολύ νεότερη τους γυναίκα, μόνο για να νιώθουν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Ή μια κατά πολύ μεγαλύτερή τους, που αναλαμβάνει όλα τα δύσκολα (αποφάσεις κ.λ.π.). Τελικά, θα δεις ότι ο Ζυγός είναι πιστός στο άτομο που του αρέσει να περνάει περισσότερο την ώρα του μαζί του. Έχει δύσκολες ρυθμίσεις, αλλά όταν βρεις το κουμπί του παίζει μόνο με σένα. Και δεν αστειεύεται.

Επιχείρηση Γοητεία

Καταρχήν, πρέπει να ανακαλύψεις αν έχει μάθει να χειρίζεται τα πολύ λεπτά συναισθήματά του. Πολλοί Ζυγοί παραμένουν ανώριμοι σε προχωρημένη ηλικία- προτιμάνε να αποφεύγουν τους έντονους συναισθηματισμούς σε μια προσπάθεια να εκλογικεύσουν αυτό που νιώθουν. Για Αέρα μιλάμε, μην το ξεχνάμε. Αλλά μπορούν να γίνουν και υπερευαίσθητοι. Ο Ζυγός χρειάζεται περισσότερο χρόνο μέχρι να καταλάβει ποιος είναι, πόσο μάλλον να το δείξει. Σ’ αυτό το διάστημα, ο σύντροφός του μπορεί να κουραστεί από το συνεχές μπρος –πίσω, μια να αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο, την άλλη να του ξαναφοράει τα χαλινάρια.

Έχε υπόψη σου ότι ο Ζυγός θέλει να έχει τον έλεγχο. Ας τον να σε κυνηγήσει. Μην αφήσεις να πάρουν είδηση οι φίλοι του ότι ενδιαφέρεσαι. Ο Ζυγός θα πάρει το μήνυμα απλά κοιτώντας σε στα μάτια.

Μην κάνεις το πρώτο βήμα με έναν άντρα Ζυγό. Εξαιτίας της εσωτερικής μάχης που όλοι οι Ζυγοί δίνουν σε κάθε γνωριμία, τους αρέσει να υπερισχύουν κάπως στην περίσταση. Και κρίνουν πολύ άδικα μια γυναίκα με επιθετική συμπεριφορά. Γι αυτό ας τον να πάρει πάνω του την συζήτηση και την εξέλιξη. Ας τον να σε φλερτάρει όπως μόνο ένας Ζυγός ξέρει, και δεν θα το μετανιώσεις.

Συναστρίες με Ζυγό

Μπορούν να τα πάνε καλά με οποιονδήποτε αλλά ταιριάζουν καλύτερα με τα υπόλοιπα ζώδια του Αέρα, Υδροχόους και Διδύμους. Αν και οι εντελώς έξω καρδιά Δίδυμοι μπορεί να τους φοβίσουν, μπορούν να καταλάβουν ακριβώς πως σκέφτεται ένας Ζυγός. Οι Σκορπιοί έχουν την ένταση και το βάθος συναισθημάτων που κάνουν έναν Ζυγό να τα έχει όλα. Μπορεί ακόμα και να δεθεί μαζί του με έναν αρρωστημένο τρόπο αν δεν προσέξει. Αλλά και ο Σκορπιός πρέπει να μην το παρακάνει με τον έλεγχο: αν ο Ζυγός νιώσει ότι τον κινούν σαν μαριονέτα, κόβει τα νήματα.

Επίσης, έλκονται από άτομα με υψηλά στάνταρ αισθητικής και έφεση στην πολυτέλεια, όπως τα Λιοντάρια. Ένα ζώδιο της Γης μπορεί να του παρέχει την απαραίτητη γείωση, ιδίως ο αισθησιακός Ταύρος. Ένα ζώδιο του Νερού όπως ο Καρκίνος μπορεί να του προσφέρει την ροή συναισθημάτων που ο Ζυγός πιθανότατα στερείται. Αν βέβαια καταφέρει να τα βγάλει πέρα με τον κυκλοθυμικό Καρκίνο και το κουσούρι του να κλείνεται στον εαυτό του.

Και ο Κριός μπορεί να τα βρει με έναν Ζυγό, με την προϋπόθεση ότι τα έχει βρει προηγουμένως με τον εαυτό του. Ζυγός με Ζυγό μπορεί επίσης να είναι καλός συνδυασμός, αν και προσοχή: με δύο ίδια ζώδια μαζί, γίνεται ή γιορτή ή το έλα να δεις.

Θυμήσου:

Ο Ζυγός έχει μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό του για αυτό που ψάχνει κάθε φορά. Αν δεν ταιριάζεις τέλεια στο καλούπι δεν πρόκειται να χαραμίσει τον χρόνο του μαζί σου. Μάθε τι θέλει και δες αν είσαι εσύ αυτό. Διαφορετικά, μπορεί να τον κάνεις δικό σου για μια νύχτα αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει επόμενη.

Δυσκολεύονται όμως να ξεκαθαρίσουν τι στο καλό θέλουν τελικά για μακροπρόθεσμο πλάνο. Από την μία, ψάχνουν μια βολική κοπελίτσα χωρίς πολλές απαιτήσεις. Από την άλλη, αναζητούν την γυναίκα που μπορούν να της εμπιστευτούν τα πάντα, έναν σύντροφος ζωής. Ας τον να τα ξεκαθαρίσει μόνος του με τον εαυτό του. Αν δεν έχει καταλήξει ακόμα σε τι απ’ τα δύο προτιμάει, μείνε μακριά του.

Ο Ζυγός λατρεύει την ομορφιά. Σε αυτά που βλέπει, αυτά που ακούει, αυτά που αγγίζει, σε ό,τι μυρίζει και ό,τι γεύεται. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ, όσο αναποφάσιστος κι αν παραμένει ο ίδιος.