ΤΟΞΟΤΗΣ - ΤΟΞΟΤΗΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ - ΤΟΞΟΤΗΣ

20/04/2018

Μια σχεδόν τέλεια σχέση

Όταν δύο Τοξότες έλκονται ερωτικά, η αγάπη τους για την αλήθεια τους κάνει να μοιράζονται μια σχεδόν τέλεια σχέση. Το ζευγάρι αυτό βλέπει τον κόσμο γύρω του με μια παιδαγωγική ματιά και μοιράζονται και οι δύο μια έντονη δίψα για περισσότερη γνώση. Τους αρέσει να κάνουν ευχάριστες συζητήσεις και κουβεντούλες που κεντρίζουν και εξάπτουν τον νου. Κάποιες περιστασιακές θερμές διαμάχες μπορεί να ξεσπάσουν στη σχέση Τοξότη με Τοξότη, όταν ένας από τους δύο Τοξότες ξεπεράσει λίγο τα όρια.

Βολικοί και ανεξάρτητοι, αυτοί οι δύο είναι συμβατοί όταν πρόκειται να ισορροπήσουν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Δεν είναι ζηλιάρηδες και ο καθένας ασχολείται με τα δικά του σχέδια όταν δεν βρίσκεται με τον σύντροφο του. Όταν είναι μαζί ωστόσο, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ευχαριστήσουν το ταίρι τους και τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Παρόλο που είναι προσαρμοστικοί και μοντέρνοι μπορεί κάποιες φορές να βγαίνουν από τα ρούχα τους. Δεν είναι όμως στη φύση του Τοξότη να κρατάει μούτρα ή να αφήνει διαφωνίες να συντηρηθούν για μεγάλο διάστημα.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον Τοξότη. Η λέξη κλειδί είναι η εξέλιξη καθώς και οι δύο σύντροφοι απολαμβάνουν την απόκτηση γνώσης και τους αρέσει να μεταφέρουν συναρπαστικές ιδέες στη σχέση τους. Πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις υπερβολικές τους αδυναμίες καθώς η υπερβολική λαιμαργία μπορεί μόνο να τους αποπροσανατολίσει. Η γοητεία τους και τα χαρίσματα τους, τους καθιστούν ένα πολύ ευχάριστο ζευγάρι, όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με τον περίγυρο τους.

Ο Τοξότης είναι ζώδιο της Φωτιάς. Όταν δύο ζώδια της Φωτιάς έλκονται, ενώνονται για να δημιουργήσουν μια πιο δυνατή φλόγα. Τους αρέσει να αναζητούν νέα πράγματα και να ζουν τη ζωή: Τους αρέσει πολύ να κάνουν ταξίδια παρά να διαβάζουν για μέρη σε ταξιδιωτικά βιβλία. Είναι εξωστρεφείς και φιλικοί, το ελάττωμα του Τοξότη είναι ότι μιλάει πριν σκεφτεί και πολλές φορές βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τους αρέσει να καταπιάνονται με νέα πράγματα, όμως κανείς από τους δύο δεν έχει την αφοσίωση να επιμείνει σε αυτά. Και οι δύο είναι πολύ πρόθυμοι να προχωρήσουν σε κάτι νέο.

Ο Τοξότης είναι Μεταβλητό ζώδιο. Ο γεμάτος συγκινήσεις Τοξότης είναι σε γενικές γραμμές εύκολος χαρακτήρας. Μεταξύ τους σπάνια θα υπάρξουν διαφωνίες. Και οι δύο είναι εξαιρετικά καλόβολοι με το έτερο τους ήμισυ. Κάθε τόσο, βέβαια όλο και θα έρθει στην επιφάνεια κάποιο παράπονο. Όμως, καθώς κανένας από τους δυο συντρόφους δεν θα θελήσει να ασχοληθεί με αυτό, θα τελειώσει το ζήτημα εκεί.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η συμβατότητα τους και η κοινή τους επιθυμία για γνώση. Το ζευγάρι αυτό έχει βρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ έντασης και ελευθερίας του συντρόφου. Μαζί θα εξερευνήσουν τόσο τους κόσμους που βρίσκονται γύρω τους, όσο και τους κόσμους του πνεύματος.

Ερωτευμένος Τοξότης

Στο φιλμ Two for the road, η Audrey Hepburn και ο Alber Finney ζουν μια ερωτική ιστορία στον αστερισμό του Τοξότη. Το εξωτικό μέρος, η προσωπική αναζήτηση του καθενός για την αλήθεια, και οι αλήθειες που τελικά ανακάλυψαν ο ένας μέσα στον άλλον, είναι όλα Τοξοτικά θέματα. Όσο και όποιον κι αν αγαπάει ένας Τοξότης, ένα κομμάτι του παραμένει πάντα ανοιχτό στην μεγαλύτερη εικόνα.

Ο Τοξότης γνωρίζει ξεκάθαρα τι θέλει. Ξέρει αν είναι ερωτευμένος ή όχι. Δεν υπάρχει καν ερώτημα. Δύσκολα μπορείς «να κάνεις» έναν Τοξότη να σε ερωτευτεί. Μπορείς να το παίξεις λίγο δύσκολη-ος στην αρχή και σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά την τελευταία κουβέντα την έχουν πάντα το ένστικτο και η σοφία του - και είπαμε, ξέρει ακριβώς τι θέλει.

Μπορεί να μιλήσει ωμά και συχνά οι λέξεις βγαίνουν χωρίς ίχνος τακτ από το στόμα του. Αλλά μπορείς να τον πιστέψεις. Αν σου πει «είμαι ερωτευμένος», είναι. Αν σου πει «δεν είμαι», δεν είναι. Δεν είναι καλός στην διπλωματία. Γι αυτόν, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα είναι τα πάντα, και ψάχνει κάποιον που θα ακούσει προσεκτικά όσα έχει να του πει.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο Τοξότης δίνει την εντύπωση ότι είναι χαμένος κάπου σε έναν άλλο κόσμο. Δείχνει σιωπηλός, κλεισμένος στον εαυτό του. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένας Τοξότης δείχνει πάντα ότι έχει μεγαλύτερο βάθος απ΄ όσο έχει. Στην πραγματικότητα, το πιθανότερο είναι να σκέφτεται την δουλειά, την κβαντική θεωρία ή τον καιρό. Πάντως δεν σκέφτεται την σχέση σας.

Του αρέσει τα πράγματα να πηγαίνουν με το μαλακό. Αν νιώσει ότι δεν προχωράει δεν υπάρχει περίπτωση να σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο του μαζί σου. Απλώς μην τον ρωτήσεις ποτέ «τι σκέφτεσαι;». Περίμενε να σε ρωτήσει εκείνος πως νιώθεις. Πρέπει πρώτα να μείνει μόνος του, να βιώσει τον προσωπικό του χώρο και την ελευθερία του για να σε αναζητήσει μετά.

Επιχείρηση Γοητεία

Για να τον κρατήσεις, κράτα κρυφούς άσσους στο μανίκι σου. Να είσαι ξεκάθαρη-ος με τις λέξεις σου αλλά κόβε λόγια για τα συναισθήματα. Ας τον να μαντεύει.Ο Τοξότης χρειάζεται πολύ επιδέξιους χειρισμούς για να μπει στο τριπάκι της σχέσης. Συχνά εκφράζει αυτό που νιώθει με πράξεις αντί για λέξεις. Αλλά μην δείξεις ποτέ σε έναν Τοξότη πόσο τον χρειάζεσαι, γιατί τον έχασες πριν προλάβεις να αναρωτηθείς «μα, γιατί;»

Επίσης, είναι από τα στάνταρ παραδείγματα ζωδίου που θα κάνει αυτό ακριβώς που του είπες να μην κάνει. Ξέχνα το. Αντί για υποδείξεις χρησιμοποίησε τακτικές αντίστροφης ψυχολογίας. Πες «Ναι, έχεις δίκιο… Έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι… Αλλά, μόνο αυτή την φορά, αλήθεια, μόνο αυτή την φορά μπορούμε να το κάνουμε έτσι;… Για μένα;…» Με άλλα λόγια, αν χρησιμοποιήσεις την αγάπη ως τυράκι, ο Τοξότης μπορεί να το φάει.

Άλλο ένα βασικό: Μην έχεις απαιτήσεις από την αρχή. Θα σου δώσει την καρδιά του και ότι άλλο θέλεις αν δεν τα ζητήσεις με το «καλημέρα». Προς το παρόν, τον ενδιαφέρει να είναι εκεί μαζί σου. Και όταν νιώσει ότι σε ερωτεύεται στ’ αλήθεια, τότε θα σου δώσει και όλο του το είναι. Γιατί ο Τοξότης διαχωρίζει με μεγάλη άνεση το σεξ από τον έρωτα. Το ότι πέρασε το βράδυ στο κρεβάτι σου δεν σημαίνει ότι είσαι ο άνθρωπός του. Ρώτα τον (προς Θεού, όχι υστερίες) και θα σου πει ακριβώς τι του είσαι. Αλλά να θυμάσαι την απάντησή του, γιατί είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

Πάντως, είναι πιο ευαίσθητος απ΄ όσο δείχνει και θα φροντίσει για οποιονδήποτε σχετίζεται μαζί του. Όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς, ο Τοξότης είναι μια χαρά παιδί, και γίνεται ακόμα καλύτερος όταν ερωτεύεται. Απλώς μην του πεις ποτέ ψέματα. Δεν θα το κάνει μεγάλο θέμα, αλλά θα εξαφανιστεί ψάχνοντας για κάτι καλύτερο.

Συναστρίες με Τοξότη

Τα ζώδια του Αέρα είναι συμβατά με τον Τοξότη, ιδίως το ακριβώς απέναντι (πολικό), ο Δίδυμος, με τον οποίο υπάρχει μια φυσική αμοιβαία έλξη. Με τα υπόλοιπα ζώδια της Φωτιάς, εξαρτάται. Γιατί ο Τοξότης νιώθει περισσότερο συναισθηματικά ασφαλής από τα άλλα. Δεν είναι ο πιο σταθερός (ο Λέων είναι) αλλά νομίζει ότι είναι. Δεν έχει την υπομονή και την ανοχή του Λιονταριού αλλά δεν είναι και τόσο ανώριμος όσο μπορεί να είναι ένας Κριός μερικές φορές.

Ο Τοξότης έχει το φυσικό χάρισμα ενός αθόρυβου αρχηγού, και αυτό ακριβώς είναι. Ο καλύτερος συνδυασμός γίνεται με ένα ζώδιο του Νερού. Ειδικά με έναν Ιχθύ, που από την μία είναι αρκετά αισθησιακός για έναν Τοξότη και από την άλλη έχει την δύναμη να τον φέρει στα νερά του χωρίς φασαρίες. Ο Τοξότης θέλει κάποιον να τον αγαπάει, να είναι γλυκός και τρυφερός μαζί του και να τον αφήνει να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να αρπάζεται για ψύλλου πήδημα. Επίσης, σε ένα ζώδιο του Νερού αρέσει πολύ να του «δείχνουν το δρόμο» και ο Τοξότης είναι γεννημένος για να οδηγεί.

Εν κατακλείδι, για να σε ερωτευτεί ένας Τοξότης πρέπει να είσαι γλυκιά-ός αλλά δυνατή-ός. Σιχαίνεται τις λογομαχίες. Γι αυτό αν κάνει κάτι απαράδεκτο, πες του εκείνη την στιγμή και τελείωσε. Δεν πρόκειται να σου κηρύξει τον ψυχολογικό πόλεμο της σιωπής (τον τρελαίνει, αν και μια στο τόσο του ίδιου του χρειάζεται). Απ’ την άλλη, μην το παρακάνεις με τις γλύκες και τις ευαισθησίες. Πρέπει να νιώθει ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα μια χαρά χωρίς αυτόν αν θες να μείνει μαζί σου.

Θυμήσου:

Ο πιο εύκολος τρόπος να τον ξεφορτωθείς είναι να αδιαφορείς όταν μιλάει. Ο Τοξότης έχει μεγάλο θέμα με την αίσθηση εξουσίας και των αρχών αλλά έχει και μυαλό (πολύ περισσότερο από έναν Κριό που καμιά φορά μιλάει χωρίς να σκέφτεται). Δώσε προσοχή στις «διαλέξεις» του και θα σε εκτιμήσει.

Είναι γνωστό τις πάσης ότι οι Τοξότες ζουν για την ελευθερία τους. Ένα λιγότερο γνωστό αγαπημένο τους είναι η γλώσσα- οτιδήποτε σχετικό. Όπως και οι εξωτικοί άνθρωποι και κουλτούρες. Αν είσαι καλή-ος στην ετυμολογία σύντομα θα κρέμεται απ’ τα χείλη σου.

Μπορεί να έχει το όνομα του πιο άπιστου στον ζωδιακό, αλλά όταν ένας Τοξότης ερωτευτεί μεταμορφώνεται στον πιο αφοσιωμένο σύντροφο του κόσμου. Αν βρει αυτό που ζητάει, δεν ψάχνει παραπέρα.