ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

20/04/2018

Μια υγιή και αμοιβαία ωφέλιμη σχέση

Όταν δύο Αιγόκεροι συναντηθούν ερωτικά η ζωή τους υπόκειται σε συναρπαστικές αλλαγές. Το σύμβολό τους απεικονίζει τη μορφή με την οποία εικονίζεται το ζώδιο και είναι μια κατσίκα με ουρά ψαριού που υποδηλώνει τις ακραίες θέσεις του ύψους και του βάθους. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που συγκεντρώνει την ενέργεια και τη δύναμη του για μια υγιή και αμοιβαία ωφέλιμη σχέση. Όμως όλη αυτή η φιλοδοξία και ο πόθος για τη ζωή παρακινεί διαφωνίες που σίγουρα είναι άξιες προσοχής.

Όταν πρόκειται για το νοικοκυριό ή την διατήρηση μιας υγιούς σχέσης το ζευγάρι αυτό μπορεί σίγουρα να χειριστεί την κατάσταση. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που συνειδητά θα βρει χρόνο για ξεκούραση ή θα περιορίσει την εργασιομανία του, η οποία και αντιπροσωπεύει τον τρόπο ζωής του. Πιστοί και φιλεύσπλαχνοι αποτελούν ένα ζευγάρι αγαπημένο και αφοσιωμένο, το οποίο δεν γίνεται αυταρχικό.

Ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω. Σημείο εστίασης του Κρόνου είναι η επίτευξη στόχων μέσω της σκληρής δουλειάς. Αυτός ο πλανήτης εστιάζει επίσης στην δεσποτική πλευρά του Αιγόκερου και την επιθυμία του για κοινωνικό κύρος. Το ζευγάρι αυτό επικεντρώνεται στην καριέρα. Το σημείο εστίασης τους και η έντονη ενέργεια τους μπορεί να τους κάνει σκληρούς και άκαμπτους αλλά ο Αιγόκερως σύντροφος τους δεν πτοείται από αυτή τη συμπεριφορά.

Είναι επικοινωνιακό ζώδιο και τους αρέσει από κοινού να υλοποιούν πράγματα. Σε αυτό το ζευγάρι δεσπόζει το συναίσθημα της αγάπης αλλά δεν είναι πάντα συναισθηματικά συνυφασμένο όπως άλλα ζευγάρια του Ζωδιακού. Και στους δύο αρέσει να καταπιάνονται με δύσκολα ζητήματα αλλά απολαμβάνουν επίσης να έχουν το χώρο τους για τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο της Γης. Του αρέσουν τα υλικά αγαθά και έχει υπερφίαλες τάσεις για κοινωνική υπεροχή. Οι Αιγόκεροι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά για να φτιάξουν το σπιτικό τους και δεν φοβούνται να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Κοινότοπες δραστηριότητες και ευθύνες αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της καθημερινής ρουτίνας του Αιγόκερου γι’ αυτό και είναι απαραίτητο και για τους δύο να καταφεύγουν συχνά πυκνά σε πράγματα που θα σπάνε τη ρουτίνα τους. Κατά καιρούς αυτή η σχέση χρειάζεται αναθέρμανση!

Ο Αιγόκερως είναι Παρορμητικό ζώδιο. Αυτό το ζευγάρι ευχαριστιέται με το να καταπιάνεται με νέα πράγματα. Πάντα συντηρητικοί περνούν το χρόνο τους και ξοδεύουν τα χρήματα τους σε πρακτικές εφαρμογές με χειροπιαστά αποτελέσματα. Οι ανυποχώρητες τάσεις του Αιγόκερου δουλευταρά καθιστούν αυτό το δίδυμο ταιριαστό τόσο ερωτικά όσο και φιλικά.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η αφοσίωση τους στο να φροντίζουν τις προσωπικές και κοινές τους ευθύνες. Πρόκειται για μια δυνατή σχέση όπου τα θεμέλια της μπήκαν για να κρατήσουν. Όσο θα είναι σε θέση να διασκεδάζουν μεταξύ τους θα έχουν μια επιτυχημένη σχέση.

Ερωτευμένος Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι χρειάζονται δίπλα τους ή έναν σοβαρό σύντροφο ή κάποιον ανάλαφρο που τους κάνει να γελάνε. Αναλόγως την φάση τους. Στην δεύτερη περίπτωση πάντως, μιλάμε για ένα άτομο αθώο, αγνό -μοντέλο συντρόφου που τραβάει τους Αιγόκερους από την μύτη. Με ποιο από τα δύο θα καταλήξει τελικά, εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ζωή του, συναισθηματικά και πνευματικά. Κάτι που ισχύει για όλους μας βέβαια, αλλά για τον Αιγόκερο λίγο παραπάνω.

Οι Αιγόκεροι δεν παίζουν, μιλάμε πάντα για σοβαρές δουλειές. Όσο και να τον κάνεις να ξεκαρδιστεί με τον εαυτό του ή τους άλλους, κάτι τον ξαναρίχνει. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά δουλεύει, πόσο ψηλά φτάνει, πόσο πλούσιος γίνεται υλικά ή πνευματικά, δεν είναι ποτέ αρκετά. Επίσης, είναι πολύ ανεξάρτητοι. Μην διανοηθείς να υποδείξεις σε έναν Αιγόκερο τι να κάνει ή πως πρέπει να το κάνει. Είναι αρκετά ελαστικοί για να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν με οποιονδήποτε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους συμπαθούν όλους.

Ο σύντροφός τους πρέπει να τους ξεσηκώνει, να είναι ελκυστικός, να έχει γνώσεις και κυρίως να πατάει γερά στην γη για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αιγόκερου. Αν πάρει είδηση ότι είσαι ξετσίπωτη-ος με οποιοδήποτε τρόπο, δεν θα προλάβεις ούτε να τον χαιρετήσεις. Δεν θα προσπαθήσει καν να σε αλλάξει ή να σε βοηθήσει να συμμαζευτείς (όπως θα έκανε ένας Καρκίνος π.χ.).

Εντωμεταξύ, αν ακούσεις απ’ το στόμα του λόγια τρελού πάθους, αληθινής αγάπης και σχέδια για εξοχικό με σπιτάκι για το σκύλο, άκου τον προσεχτικά. Οι Αιγόκεροι ποτέ δεν θα σε παραμυθιάζουν για να σε ξελογιάσουν και μετά να σε αφήσουν στα κρύα του λουτρού. Αυτά που λένε τα εννοούν. Αλλά δεν τους τα βγάζεις εύκολα, οι Αιγόκεροι πρέπει σιγουρευτούν πριν ονειρευτούν. Η αλήθεια είναι πως μπλέκονται σε εφήμερες σχέσεις με μεγαλύτερη ευκολία απ’ τους Παρθένους, αλλά κάποια στιγμή αρχίζουν να ψάχνουν για κάτι με προοπτικές για το μέλλον, για οικογένεια. Και τότε οι Αιγόκεροι δεν παιδιαρίζουν.

Επιχείρηση Γοητεία

Οι Αιγόκεροι αναζητούν έναν πιστό, σταθερό και αφοσιωμένο σύντροφο. Αν έχεις έναν τεράστιο κύκλο από φίλους (όπως οι Υδροχόοι) και λίγο χρόνο να του αφιερώσεις, ξέχνα τον. Θέλει να ξέρει ότι θα είσαι δίπλα του όποτε σε χρειάζεται, αλλιώς δεν πρόκειται να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια με σένα μέσα σ’ αυτά.

Από την άλλη, οι Αιγόκεροι δυσκολεύονται να δώσουν τέλος σε μια σχέση ακόμα κι όταν δεν κυλάει. Αλλά εκπέμπουν τα σήματα του χωρισμού. Διακριτικά μεν, με νόημα δε. Αν, για παράδειγμα, επιδιώκει να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μακριά σου ή μιλάει περισσότερο στους άλλους απ΄ ότι σε σένα, μάθε τι συμβαίνει πριν τον χάσεις εντελώς. Κάτι θα σου πει.

Να θυμάσαι ότι οι Αιγόκεροι θαυμάζουν τις σέξι παρουσίες αλλά σιχαίνονται τα τσόλια (γυναίκες ή άντρες). Αν καταφέρεις να συνδυάσεις το σέξι με γερές δόσεις συντηρητισμού, τον κέρδισες. Βασικά, αν ξέρεις να ντύνεσαι σωστά για κάθε περίσταση ο Αιγόκερως θα το εκτιμήσει. Είναι σαν να προσπάθησες γι αυτόν και αποκλείεται να μην το παρατηρήσει.

Συναστρίες με Αιγόκερω

Οι Παρθένοι μπορεί να αποδειχτούν πολύ προσγειωμένοι και ευέξαπτοι για τους Αιγόκερους. Συν του ότι, στο κρεβάτι οι Παρθένοι θα βγάλουν την πολυπαιγμένη πλευρά των Αιγόκερων, οι οποίοι στην πραγματικότητα, ψάχνουν για κάποιον που θα τους κάνει να ανοιχτούν, πνευματικά και συναισθηματικά, μέσα και έξω απ’ την κρεβατοκάμαρα. Με τους Ταύρους θα τα πάνε σίγουρα καλύτερα.

Από τα ζώδια του Νερού, η ένταση του Σκορπιού μπορεί να τον καταβάλλει αν και η ζήλια του θα τον αναζωογονήσει. Και τελικά, οι δυο τους θα μεγαλουργήσουν στο κρεβάτι. Ο Ιχθύς θα τον τρελάνει με τα σκοτσέζικα ντους- μία κρύο, μία ζέστη. Το περίεργο είναι ότι οι Αιγόκεροι ταιριάζουν με τα Λιοντάρια, ειδικά αν έχουν Γη στον χάρτη τους. Η έλξη δεν κρύβεται. Ο Αιγόκερως προκαλεί αμηχανία στο Λιοντάρι αλλά ξέρει να του τονώνει την υπερηφάνεια. Δεν δυσκολεύονται να επιβραβεύσουν ο ένας τον άλλον και τελικά αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται.

Θυμήσου:

Οι Αιγόκεροι τρέφουν απίστευτο σεβασμό για τα άτομα με γνώσεις. Αλλά μην μπεις ποτέ στον κόπο να υποκριθείς ότι γνωρίζεις κάτι που σου είναι άγνωστο. Θα σε μυριστεί αμέσως και θα σε διαγράψει κι απ’ τον χάρτη. Αντίθετα, θα σε εκτιμήσει δεόντως αν δηλώσεις «δεν έχω ιδέα». Θα σου τα εξηγήσει όλα αυτός.

Μπορεί οι Αιγόκεροι να επιδιώκουν την συναισθηματική ασφάλεια αλλά η οικονομική ασφάλεια είναι πιο σημαντικοί γι αυτούς. Μπορεί να μην καταφέρουν να βγάζουν πολλά λεφτά, άλλα όλοι τους βάζουν κάτι στην άκρη για τις δύσκολες μέρες. Αν έχεις δαπανηρά σχέδια για τους δυο σας, συμμαζέψου.

Η έλξη μεταξύ των «απέναντι», Αιγόκερων και Καρκίνων είναι μοιραία. Αυτό σημαίνει ότι ή θα μοιράσουνε κουφέτα ή θα χρειαστούν κάποιον να μπει ανάμεσά στους πριν σφαχτούν. Γιατί εκτός από την έλξη, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Κι οι δύο πάντως, έχουν την ίδια αίσθηση εκλεπτυσμένου χιούμορ κι αν ο Αιγόκερως καταφέρει να τα βγάλει πέρα με την κυκλοθυμία του Καρκίνου, θα το απολαύσουν.